Z dvema otrokoma ni doma nikoli dolgčas

  Svojo zadnjo tekmo v minuli sezoni so odbojkarji Calcit Volleyja odigrali 11. marca, ko so v tekmi brez prisotnosti gledalcev v dvorani OŠ Stranje premagali Panvito Pomgrad. S to zmago so si pred začetkom končnice državnega prvenstva zagotovili drugo mesto, ker pa je potem prišlo do predčasnega konca državnega prvenstva, jim je prinesla naslov slovenskih podprvakov. Kako bi se razpletla morebitna končnica, seveda ne bomo nikoli izvedeli, navkljub drugemu mestu pa libero Kamničanov Klemen Hribar s sezono ni bil zadovoljen.

  Klemen Hribar je že več kot desetletje nepogrešljiv član kamniške ekipe. S svojimi odličnimi predstavami je bil tudi v slovenski reprezentanci, a so ga najprej obveznosti v službi, nato pa še poškodba, oddaljile od nje. V teh dneh je tudi pri njem odbojka na stranskem tiru, čeprav seveda ves čas skrbi za telesno pripravljenost, v ospredju pa sta otroka, s katerima preživlja dneve.

  »Nekaj časa mi je kar ustrezalo, da se je sezona že končala. Ni bilo nobenega pritiska, ampak zdaj pa že pošteno trpim doma. Po vrhu vsega še ne moremo več iti iz svoje občine, toda po drugi strani imam doma dva otroka, z njima pa ni nikoli dolgčas. Seveda pa se držim tudi navodil kondicijskega trenerja Sama Korošca, kajti ne morem si dovoliti, da bi se zapustil. Kar se da, delam doma, grem v naravo, seveda pa bi si vsi želeli, da bi bili v dvorani in da bi skupaj trenirali.«

  Če bi bilo vse normalno, bi se Kamničani prav v teh dneh borili za naslov državnega prvaka ali pa bi bilo sezone zanje tudi že konec, če bi v končnici izpadli v četrtfinalu oziroma polfinalu.  »Čeprav z naše strani sezona ni bila uspešna, bi si vseeno želel, da bi se igrale tekme končnice. Mislim, da bi se navkljub temu, da nam ni šlo po načrtih, vseeno uvrstili v finale končnice, v njem pa bi iskali svojo priložnost proti ACH Volleyju,« je prepričan Hribar, ki si ne zna pojasniti, zakaj po odličnem začetku sezone, ko so Kamničani nadigrali tako ACH Volley kot Merkur Maribor, nadaljevanje ni bilo tako uspešno.

  »Začetek sezone je bil resnično odličen, je pa res, da tako Ljubljančani kot Mariborčani takrat še niso bili v popolni zasedbi, kaj šele v kakšni dobri formi. Za razliko od njih smo bili mi takrat že kar na vrhuncu in tisti dve tekmi sta bili poleg tekme s Sportingom doma v pokalu Challenge naše najboljše v letošnji sezoni. Nato je prišlo do padca, ki je bil nekaj časa še razumljiv, saj je težko biti ves čas v optimalni formi. Po tem padcu se prav pretirano nismo več dvignili, sicer smo prišli do drugega mesta po koncu modre skupini, vendar naše predstave niso bile na najvišji ravni. Razlogov zato je verjetno več, mislim pa, da imamo kar vsi nekaj masla na glavi, tako vodstvo kluba, trenerji, predvsem pa igralci. Morda bi že med sezono potreboval eno trdo roko, kajti tudi po menjavi trenerja zadeve niso šle v pravo smer. Saj smo trenirali, se trudili, vendar na tekmah preprosto nismo bili pravi. Morda bi takrat moral nekdo udariti po mizi. Ali bi bil to trener ali kdo iz vodstva kluba,« si padca forme celotne ekipe še vedno ne zna pojasniti libero Calcit Volleyja.

  Končno drugo mesto v državnem prvenstvu je seveda lep rezultat, toda v Pokalu Slovenije so Kamničani pred svojimi navijači ostali brez finalnega obračuna z ACH Volleyjem, nekaj podobnega se je zgodilo tudi na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. »Drugo mesto v državnem prvenstvu smo si v veliki meri priborili z zmagama na začetku sezone, ki sta nas na koncu rešili. V domačem pokalu je bil cilj seveda najmanj finale, ampak tu se vedno dogajajo presenečenja. Tudi mi smo v finalu dvakrat presenetili Ljubljančane, enkrat smo jih tudi že v polfinalu in tako nas je letos presenetil Maribor. Dobro, ker je bilo to doma, je bil poraz toliko bolj boleč, ampak to se dogaja. V srednjeevropski ligi pa so nas pestile poškodbe, tako kot čez celotno sezono, ampak vseeno bi morali dosegli več. Na žalost, zdaj je, kar je.«

  Kakorkoli že, letošnja sezona je končana. Ali bodo odbojkarji Calcit Volleyja do poletja še skupaj, še ni znano, prav tako ne, v kakšni zasedbi bodo začeli prihodnjo. Klemen Hribar zagotovo ostaja, saj ima še veljavno pogodbo. »V kakšni zasedbi in s katerim trenerjem bomo šli v novo sezono, je stvar, o kateri bo odločalo vodstvo kluba. Najprej se bo verjetno rešilo vprašanje trenerja, nato še vprašanje igralske zasedbe. Bomo videli, v katero smer bomo šli, verjamem pa, da bomo še vedno konkurenčni najboljšim,« je želja 29-letnega libera Kamničanov, ki je v klubu že vse od najmlajših kategorij naprej.