Z dobro popotnico na turnir v Maribor

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagale Krim s 3:0 (17, 14, 17). V državnem prvenstvu bodo spet igrale prihodnjo soboto, ko bodo ob 19.15 gostovale v Grosuplju. Že v torek se bodo na turnirju srednjeevropske lige v Mariboru pomerile z domačo Novo KBM Branikom, dan pozneje pa z ekipo Swietelsky Bekescsaba. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

  Calcit Volley – Krim  3:0 (17,  14, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Klinar, Markelj.

  Calcit Volley: Griljc (L), Gorjup 1, Radišković 19, Vovk 4, Đorđević 3, Hutinski 3, Boisa 12, Charuk, Pucelj, Vukojević 3, Čižman 10, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  Krim: Mohorič, Friškovec 2, Zalokar 7, Čotar 8, Križnik 4, Jovanović 5, Kranjec (L), Lončar, Bogataj 1, Jerman, Janjić. Trener: Jože Časar.

  Kamničanke so med tednom brez večjih težav v vnaprej odigrani tekmi 20. kroga državnega prvenstva v gosteh premagale GEN-I Volley, svoj zmagoviti niz pa so nadaljevale tudi proti Krimu, ki so ga v letošnji sezoni že dvakrat premagale. Zmaga kamniške ekipe ni bila vprašljiva, manjkala je obolela Klara Kregar, prav tako v igro nista vstopili Lucille Charuk in Maša Pucelj.

  Krimovke, ki so v letošnji sezoni za zdaj pri eni zmagi, so se hrabro podale v boj z domačinkami in po dveh asih Tare Friškovec povedle s 3:0. Mila Đorđević je izid izenačila na četrti točki, po napaki gostij pa so domačinke prvič povedle s 6:5. Do izida 11:12 so gostje še držale korak s kamniškimi odbojkaricami, ki so do prve večje prednosti prišle na servis Neje Čižman. Prav po njenem asu je bilo 15:11 za domačo ekipo, ki je po uspešnem napadu Naje Boise nasprotnicam pobegnila za šest točk (18:12). Z asom Adriane Vukojević, ki je prišla iz druge kamniške ekipe, je bilo 22:14, niz pa se je končal z lastno napako Ljubljančank.

  V drugem nizu so gostje po napaki domače ekipe prvič in zadnjič vodile s 4:3, po bloku Sare Hutinski pa je bilo že 7:4 za Kamničanke. Z dvema zaporednima točkama Jovanović so Ljubljančanke še zadnjič prišle na dve točki zaostanka (8:10), po bloku Čižman pa je bilo že 16:8 za Calcit Volley in po asu Anđelke Radišković 19:10. S tem je bil tudi drugi niz, ki ga je s četrto zaključno žogo končala Radišković, odločen.

  Tretji niz so Kamničanke v celoti odigrale v postavi Ula Gorjup, Radišković, Vovk, Boisa, Čižman, Vukojević in na liberu Katja Banko. Na servis razpoložene Radišković, ki je bila z 19 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme, dosegla je tudi štiri ase, so Kamničanke v začetku povedle s 6:1, po dveh zaporednih točkah Boise pa že z 11:3. V nadaljevanju so se domače odbojkarice nekoliko zadovoljile z visoko prednostjo, kar so gostje na servis Nike Čotar izkoristile in se jim približale na dve točki zaostanka (12:14). Domači trener Gregor Rozman je posegel po polminutnem odmoru in s tem prekinil nalet gostij, v končnico niza pa so njegove varovanke vstopile s prednostjo sedmih točk (21:14). Zadnjo točko na tekmi so Kamničanke dosegle po napaki gostij.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tiste, ki so dobile priložnost, so svojo nalogo opravile, kot je v takšnih tekmah treba. Bili smo boljši v vseh elementih igre, osvojili smo načrtovane tri točke in to je najbolj pomembno. Veseli me, da niti v enem nizu naša zmaga ni bila ogrožena, kar pomeni, da so bile igralke osredotočene na igro. Zdaj je pred nami turnir v srednjeevropski ligi, ki za nas ne prihaja ob najboljšem trenutku, ker imamo nekaj zdravstvenih težav, toda tudi drugi imajo svoje težave.«

  Fotografije Klemna Brumca s tekme si oglejte na povezavi.