Še tretjič boljši od Črnučanov

  Tretja moška ekipa Calcit Volleyja je v sedmem krogu 3. DOL za moške v gosteh premagala Črnuče s 3:0 (22, 23, 19). Prihodnjo soboto bodo varovanci Klemna Hribarja gostovali v Kopru pri ekipi BVK Koper.

  Črnuče III – Calcit Volley III 0:3 (-22, -23, -19)

  Ljubljana – Dvorana OŠ Maksa Pečarja, gledalcev 30, sodnika: Kralj, Brajer.

  Črnuče III: Tršan, Mihelčič, Novak, Žagar, Bohinc, Rebula, Šulc, Opeka Krese, Korelc, Porobič, Starič, Miko, Gradišek (L). Trener: Janez Malovič.

  Calcit Volley III: Skvarča, Novak, Babnik, Uršič, Hodak, Vrhovnik, Golob, Jensterle, Koncilja, Česen, Albič, Kotnik (L). Trener: Klemen Hribar.

  Tudi najmlajša kamniška članska ekipa je v leto 2023 vstopila z zmago. Še tretjič v letošnji sezoni so premagali tretjo črnuško ekipo, že drugič zapored brez izgubljenega niza.

  »Res je, da se je morda obema ekipama poznalo, da smo imeli v zadnjem času nekaj težav s poškodbami in boleznimi, vendar moram vseeno pohvaliti svoje igralce za prikazano igro. Predvsem želja in borbenost sta nas pripeljali do novih treh točk v sezoni. Vendar se s tem ne smemo zadovoljiti,« je bil po novi zmagi svojih varovancev zadovoljen Klemen Hribar, trener tretje članske ekipe Calcit Volleyja.

  V prvem nizu so domači odbojkarji vodili že z 12:8 in 14:11, toda na 15. točki so Kamničani izid izenačili, v končnico pa so vstopili s štirimi točkami prednosti (22:19). Na koncu so izkoristili svojo drugo zaključno žogo. Ko so v drugem nizu kamniški odbojkarji vodili že z 20:10, je le malokdo verjel, da bi lahko prišlo do napete končnice. Toda Črnučani so se vrnili v igro, gostom so se približali le na točko zaostanka (21:22), vendar so Kamničani ohranili mirne glave ter z drugo zaključno žogo povedli z 2:0 v nizih. Tudi v tretjem nizu so bili večinoma v prednosti gostje, ki so sredi niza vodili s 13:8. Tokrat ni prišlo do padca v kamniški igri, še več, že s prvo zaključno žogo je Hribarjeva četa prišla do končne zmage.