Z DOBRIM SPREJEMOM DO TREH TOČK

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvem krogu 1. DOL za ženske gostovale v Šempetru v Savinjski dolini. Čeprav je domača ekipa uvodni niz dobila, so na koncu s 3:1 (-21, 15, 21, 17) do zmage prišle kamniške odbojkarice, ki bodo v drugem krogu gostile Luko Koper. Tekma bo na sporedu v soboto, 20. oktobra, v ŠD Kamnik.

  SIP Šempeter – Calcit Volley 1:3 (21, -15, -21, -17)

  Šempeter v Savinjski dolini – Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 150, sodnici: Miklošič (Maribor), Tovornik (Maribor).

  Sip Šempeter: Rituper, Ma. Božič, Mo. Božič 2, Praunseis 7, Podbregar 1, Forštnarič 11, Žnidar 14, Doler, Vrhovnik 12, Lekše 8, Mazej (L), Lakovšek 3. Trener: Beno Božič.

  Calcit Volley: Kotnik 18, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 13, Pogačar 5, Kostič 23, Vukić, Kaker 9, Zorman 11, Janežič (L). Trener: Gregor Rozman.

  V srednjeevropski ligi so kamniške odbojkarice tako proti Strabag Bratislavi doma kot proti Mladosti v Zagrebu dobile uvodni niz, nato pa ostale praznih rok, na gostovanju v Šempetru v Savinjski dolini pa je bilo ravno obratno. Domačinke so po odličnem začetku dobile prvi niz, nadaljevanje tekme pa je bilo popolnoma v znamenju Kamničank, ki so zasluženo prišle do prvih treh točk v letošnji sezoni.

  V začetku prvega niza so Šempetranke igrale kot v transu, saj so z odličnimi servisi in bloki, kjer se je izkazala Kamničanka v dresu SIP Šempetra Maja Forštnarič, gostjam pobegnile za kar devet točk (13:4). Po dveh polminutnih odmorih je trener gostij Gregor Rozman namesto Elene Vukić v igro poslal Katjo Mihalinec, kar se mu je obrestovalo, kajti po napadu Olivere Kostić so domačinke vodile le še za točko (16:15). V končnici niza je v bloku spet odlično zaigrala Forštnaričeva, svoje so v napadu dodale Petra Vrhovnik, še ena nekdanja Calcitovka, Tali Lekše in Anastazija Žnidar, kar je prineslo vodstvo SIP Šempetra z 1:0 v nizih.

  Drugi niz so Kamničanke začele v postavi, v kateri so končale prvega. Razigrala se je Kostićeva, ki je imela največ zaslug za vodstvo z 9:4. Kanček upanja se je v domači ekipi pojavil po napadu Lekšetove (9:10), vendar je bilo njihovega odpora konec po servisih Nine Kotnik in nezaustavljivih Kostićeve in Mihalinčeve v napadu. Niz je končala kapetanka Calcit Volleyja Olivera Kostić.

  Tudi v tretjem nizu je Kotnikova nadaljevala z dobrimi servisi, do konca tekme je nabrala kar pet asov, kar je njeni ekipi prineslo vodstvo z 12:7. Do konca niza se Šempetranke na manj kot tri točke niso več približale, spet pa je bila Kostićeva tista, ki je zaključila niz.

  V četrtem nizu so imele varovanke Bena Božiča težave s sprejemom na servis Eve Pogačar, za potezo dneva pa je poskrbela Petra Vrhovnik, ki je še enkrat več dokazala, da je vrhunska športnica. Pri zaostanku dveh točk (0:2) je nekdanja kapetanka Calcit Volleyja priznala dotik, ki ga sodnici nista videli. Šempetranke so imele še naprej težave na sprejemu, pri vodstvu gostij s 16:7 pa je bilo bolj ali manj znano, da bodo točke odšle v Kamnik. S 23. točko je tekmo končala Olivera Kostić.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ekipa Sip Šempetra je v prvem nizu odigrala kot v transu. Seveda naša ekipa v tekmo ni odšla z nobeno mero podcenjevanja, saj je ekipa Šempetra dobra ekipa, prav tako pa je v Šempetru vedno dobro vzdušje, tako da smo vedeli da bo težko. Ko je naša ekipa stabilizirala sprejem, smo lahko odigrali kot znamo. Ključnega pomena za današnjo zmago je bil dober sprejem.«

  Komentarji