V ŽUŽEMBERKU V ZNAMENJU ŠTEVIL 1 IN 3

  V prvem krogu 2. DOL za moške so odbojkarji Calcit Volleyja II gostovali v Žužemberku. Čeprav je domača ekipa dobila uvodni niz, so se končne zmage s 3:1 (-21, 23, 22, 19) veselili mladi Kamničani, ki so tako uspešno začeli novo sezono. Tudi v prihodnjem krogu bo Calcit Volley II igral v gosteh, tokrat na Ravnah na Koroškem proti domačemu Fužinarju. Tekma se bo začela ob 15.30.

  Začetek tekme za kamniško ekipo ni bil najbolj spodbuden, saj v njihovi igri ni bilo čutiti prave energije. Ekipi sta se vse do zaključka niza izmenjavali v vodstvu, na koncu pa so več volje in zbranosti pokazali domači igralci in osvojili prvi niz. Kar nekaj pomoči so jim pri tem uspehu dali tudi Calcitovci, ki so v igri naredili preveč neizsiljenih napak in niso izkoristili ponujenih priložnosti v protinapadih.

  Glede na to, da ekipa še ni uigrana, kajti kar nekaj igralcev trenira s prvo ekipo, tik pred začetkom prvenstva pa se jim je s potepanja po ZDA pridružil podajalec Jernej Smrekar, je trener Samo Belavič Pučnik pričakoval, da bi lahko nastopile težave. Tudi zato, ker je imel Bor Jese Rotar manjše zdravstvene težave, toda oba sta v nadaljevanju tekme naredila to, kar se je od njiju pričakovalo. Jese Rotar je bil učinkovit v napadu, medtem ko je Smrekar dobro razigral soigralce. Vso tekmo je na sprejemu in v napadu na visoki ravni odigral Teo Podobnik, v bloku sta dobro delovala Luka Lazar in Tine Makovec, svoje sta na korektorju dodala še Rok Forštnarič in na liberu Kristjan Krt. Vse to je pripomoglo k temu, da so Kamničani dobili vse tri naslednje nize. Ob že omenjenih igralcih so igrali še Urban Blaževič, ki je v četrtem nizu menjal Roka Forštnariča, ter Miha Grahek in Rok Podbregar.

  »Pričakovali smo tako tekmo. Vedeli smo, da nas v Žužemberku čaka neugoden nasprotnik in da pot do zmage ne bo lahka. To se je izkazalo prav v prvem nizu, ki bi ga lahko dobili, a smo v svoji igri naredili preveč nepotrebnih napak. Te bi pripisal predvsem nekaj večji nervozi, saj je bila konec koncev le uvodna tekma v novi sezoni, še vedno pa se igralci navajajo name, kot jaz nanje in zato mi je bilo zelo pomembno, da bi na prvi tekmi naredili pozitiven rezultat. V naslednjih treh nizih so fantje pokazali svoj pravi obraz in prišli do zaslužene zmage. Imamo pa še kar nekaj rezerv v svoji igri, kar nas lahko še dodatno veseli in motivira,« je po tekmi dejal trener Samo Belavič Pučnik.

  Da je bila zmaga še slajša. je poskrbel še lastnik gostilne, kamor so se fantje po tekmi odpravili na zasluženo večerjo. Ekipa je v dar dobila domačo salamo.

  Komentarji