Z blokom Kosmine do treh točk v Murski Soboti

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v gosteh  premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (19, 19, -24, 23). Že v sredo, 27. oktobra, bodo Kamničani v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga gostovali pri ekipi Merkur Maribor, tekma bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo, v soboto, 30. oktobra, pa bodo v petem krogu domačega prvenstva gostili Salonit Anhovo.

  Panvita Pomgrad – Calcit Volley 1:3 (-19, -19, 24, -23)

  Murska Sobota – Dvorana OŠ I, gledalcev 150, sodnika: Rožej, Juraja.

  Panvita Pomgrad: Vori (L), Vinkovič 14, McConnell 11, Drvarič 1, Vrabl (L), Radović 10, Rojnik 19, Flisar, Lakner 1, Bedrač 3, Fužir, Novak (L), Hafner, Grabar. Trener: Dejan Fujs.

  Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 12, Purić 10, Kosmina 20, Gasparini, Klobučar 18, Siirilä 4, Brulec 3, Beravs 1, Plot (L), Mujanović, Pavlović. Trener: Matija Pleško.

  Še vedno oslabljena kamniška ekipa, saj trener Matija Pleško ne more računati na poškodovana Mitjo Gasparinija in Danila Pavlovića, je bila po prvi prvenstveni zmagi nad Krko pred tednom dni pred novo zahtevno nalogo. Sobočani so v letošnji sezoni v dobri formi, kar so potrdili tudi z zmago nad Salonitom v prejšnjem krogu, v štirih tekmah pa so le enkrat izgubili. Boljši od njih je bil ACH Volley.

  Uvodni niz je bil izenačen le do četrte točke, ko je Jakob Rojnik zadnjič soboško ekipo poravnal s kamniško. Z blokom Tommija Siirilä so Kamničani domačinom pobegnili za tri točke (7:4), na njegov servis in po uspešnem napadu Martina Kosmine je bilo 11:6 za goste. Pred vstopom v končnico niza so se Sobočani vrnili v igro, kajti po bloku Rojnika so za Kamničani zaostajali le še za dve točki (17:19). Obetala se je zanimiva končnica, do katere pa tudi po zaslugi servisov Žana Beravsa ni prišlo. Vseeno pa je bil kamniški junak Kosmina, ki je s štirimi zaporednimi točkami svoji ekipi priboril pet zaključnih žog za kamniško vodstvo z 1:0 v nizih, z asom pa je zmago potrdil Beravs.

  Tudi drugi niz je bolje začel Calcit Volley, ki je po točki Kosmine povedel s 5:2, po novi točki kamniškega sprejemalca je bilo 7:3 za goste. Sobočani so na servis Branislava Radovića in uspešnem napadu Jakoba Rojnika izid na sedmi točki izenačili, po napaki gostov pa še povedli z 8:7. Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po dveh zaporednih asih Jana Brulca so jim gostje pobegnili za pet točk (15:10). Domačini se niso predali, po polminutnem odmoru so zaustavili niz zaporednih kamniških točk, toda na manj kot tri točke se jim do konca ni uspelo približati. Še več, po njihovi lastni napaki so Kamničani spet prišli do petih zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, tokrat pa jo je z asom izkoristil Jan Klobučar.

  V tretjem nizu sta se ekipi menjavali v vodstvu do sedme točke, po dveh lastnih napakah Sobočanov pa so Kamničani po začetnih 2:0, ko je bil dvakrat zaporedoma v bloku uspešen Diko Purić, in 3:1, spet prišli do dveh točk prednosti (9:7). Zato je domači trener Dejan Fujs vzel polminutni odmor, z asom Rojnika pa sta bili ekipi na deseti točki še enkrat več izenačeni. Tako je bilo do 18. točke, nato pa so Kamničani z dvema zaporednima točkama, drugo je z blokom dosegel Kosmina, spet nekoliko lažje zadihali. Vendar ne za dolgo, kajti Kanadčan McConnell je na 21. točki poskrbel za novo izenačenje, z asom Radovića pa so Sobočani povedli z 22:21. V končnici je Rojnik svoji ekipi priboril dve zaključni žogi za prvi domači niz na tekmi, isti igralec je bil po napaki Kamničanov na sprejemu, v tretje le uspešen.

  Z novo lastno napako, tretjo zaporedno, so Kamničani v začetku četrtega niza domačim odbojkarjem omogočili, da so prišli do treh točk prednosti (8:5). Po polminutnem odmoru so se gostje vrnili v igro ter z dvema zaporednima blokoma Purića, ki je bil nato uspešen še ob mreži, dosegli štiri zaporedne točke, zato se je za polminutni odmor odločil še Fujs. Njegovi varovanci so na sredini niza prvi prišli do dveh točk prednosti (15:13), a je Kosmina po dveh zaporednih kamniških točkah izid izenačil. Čeprav je Purić s svojim z blokom aktualne slovenske pokalne zmagovalce popeljal do vodstva z 18:17, je Rojnik z novim asom, svojim drugim, Sobočanom pred vstopom v končnico zagotovil dve točki prednosti (21:19). Toda to domači ekipi ni prineslo izenačenja v nizih, kajti v še eni napeti končnici je Kosmina z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegel z blokom, zmago zagotovil Calcit Volleyju.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Panvita Pomgrad je vedno zelo neugodna ekipa, ki se nikoli ne preda. Vedeli smo, da po dveh osvojenih nizih tekma še zdaleč ni dobljena, ampak na koncu smo le dobili tisto, kar smo pričakovali, se pravi tri točke. Tekma je bila težka, naporna, me pa veseli, da so fantje tudi v najtežjih trenutkih tekme ohranili visoko raven zbranosti in prikazali dobro odbojko, kar nam je tudi prineslo uspeh. Že številka 13 blokov govori, da smo bili v tem elementu dobri, bilo bi jih tudi več, a so jih domačini pobrali, sicer bi jih bilo še več. To samo kaže na to, da smo se dobro pripravili na njihovo igro, je pa res, da Jakob Rojnik odigral vrhunsko tekmo in tudi zato je bilo na koncu toliko negotovosti. Ampak to je Panvita Pomgrad.«