Vodilna ekipa 1B. DOL za moške premočna za Ribičeve

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga 1B. DOL za moške v gosteh nudili dober odpor Šoštanju Topolšici, vendar so na koncu vseeno izgubili z 1:3 (-22, 25, -22, -18). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 23. decembra, ob 17.30, v Stranjah gostili KEKOOpremo Žužemberk.

  Šoštanj Topolšica – Calcit Volley II 3:0 (22, -25, 22, 18)

  Šoštanj – Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 70, sodnika: Valentar, Stojanović.

  Šoštanj Topolšica: Jovanov (L), Kugovnič (L), Alsubayhay 14, Mori 22, Jamnikar, Frankovič, Lokvenec, Pergovnik, Koren 8, Cenić 9, Kovačič 12, Kasnik 4. Trener: Dean Stojanov.

  Calcit Volley II: Podbregar, Podobnik 17, Hostnik, Medved (L), Sladič, Okorn 11, Drolc, Drnovšek, Frece 17, Poljanšek 10, Blaževič 4, Burkeljca, Jensterle 2. Trener: Gašper Ribič.

  Varovanci Gašperja Ribiča so bili pred gostovanjem v Šoštanju na petem mestu z istim številom točk (21) kot četrtouvrščene Črnuče, prav z njimi in Žužemberčani, ki so šesti s točko manj pa še »lovijo« uvrstitev v zeleno skupino. Po dveh odigranih nizih so še bili v dobrem položaju, toda v tretjem in četrtem so domačini bili boljši, Kamničani pa bodo v zadnjem krogu morali premagati KEKOOpremo Žužemberk in se nadejati, da bi SIP Šempeter v gosteh premagal Črnuče.

  V prvem nizu so bili večinoma v prednosti domači odbojkarji, po uspešnem napadu Morija tudi s 16:13, vendar so pred vstopom v končnico Kamničani po točki Mihe Okorna in napaki Šoštanjčanov povedli z 21:19. Toda že na 21. toči je Jure Kasnik z blokom izid izenačil, Alsubayhay pa z blokom svoji ekipi priigral dve zaključni žogi. Šoštanjčani so izkoristili že prvo. Napet in izenačen je bil tudi drugi niz, v katerem so domači odbojkarji že vodili s 23:20, imeli pa so tudi tri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih. Vse tri so Kamničani ubranili, tako kot tudi četrto ter z blokom Ambroža Poljanška sami prišli do zaključne žoge. Z asom jo je izkoristil Okorn.

  V tretjem nizu so domači odbojkarji vajeti igre počasi prevzemali v svoje roke. Servis gostov ni bil več kot nevaren, v domači ekipi se je razigral Mori in prav po njegovi točki so Šoštanjčani v sami končnici prišli do štirih točk prednosti. Tokrat visokega vodstva niso zapravili, niz pa se je končal z novo lastno napako kamniške ekipe, ki je slabo začela četrti niz, ko je po dveh asih Cenića zaostajala že za sedem točk (9:2). Po novem asu, tokrat Alsubayhaya, je bilo že 14:5 za Šoštanj Topolšico, ki je prišla do zaslužene zmage.