V zeleno skupino s prvega mesta

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v zadnjem krogu 1B. DOL za ženske v gosteh premagale Ljutomer s 3:1 (19, -20, 13, 12). Že to soboto jih doma čaka prva tekma v zeleni skupini.

  Ljutomer – Calcit Volley II  1:3 (-19, 20, -13, -12)

  Ljutomer – Športna dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 30, sodnika: Drobež, Gujtman.

  Ljutomer: Budna 6, Škrobar 8, Makoter 4, Kraljič 5, Kosi (L), Pogorevc 7, Oletič 13, Novak. Trener: Dejan Pelemiš.

  Calcit Volley II: Mohorič 10, Špoljarič 8, Topič 9, Lončar, Stupar 12, Butalič (L), Žvegla 6, Sitar 12, Gojak (L). Trenerka: Tjaša Gadža.

  Čeprav so kamniške princeske v Ljutomer odšle brez treh igralk prve postave, Anje Maček, Kaje Gimpelj in Adriane Vukojević, njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. Res je, da so izgubile drugi niz, toda že v tretjem so postavile zadeve na svoje mesto, v četrtem pa samo potrdile svojo trinajsto zmago v sezoni, s katero so premočno osvojile prvo mesto. Tekmovanje v zeleni skupini bodo začele z devetimi točkami, tako kot tudi ATK Grosuplje, ki je bil v 1A. DOL za ženske sedmi. Formis, ki je bil v 1A. ligi osmi ter Krim, ki je bil v 1B. DOL za ženske drugi, bosta sezono nadaljevala s šestimi točkami, Šentvid kot tretjeuvrščena ekipa 1B. DOL za ženske s tremi, Visit Braslovče pa kot četrtouvrščena ekipa brez točk.

  Prvi niz so Kamničanke začele z vodstvom 4:0, ko je svoj drugi as na tekmi dosegla Tina Topič. Na servis Alise Oletič so domačinke sicer še izenačile izid na 4:4, to pa je bilo njihovo zadnje izenačenje v uvodnem nizu, saj so po novem asu, tokrat Noemi Žvegla, gostje spet pobegnile za štiri točke (10:6). Do konca niza kamniške odbojkarice domači ekipi niso več dovolile priključka. Tudi v drugem nizu so bile Kamničanke dolgo v prednosti, po asu Sare Sitar so vodile že s 14:6, vendar so jih Ljutomerčanke z asom Maruše Kraljič na 17. točki ulovile, z novim asom, tokrat Jerneje Pogorevc pa povedle (19:18). Do konca niza so gostjam prepustile le še točko.

  Izgubljeni niz je prebudil gostujočo ekipo, ki je izboljšala svoj sprejem, bila nevarnejša v napadu, spet pa so bile nevarne na servisu. Na servis Allegre Vučurević so povedle z 10:5, na servis Kristine Stupar pa so dosegle kar devet zaporednih točk za vodstvo z 2:1 v nizih. Zadnjo je prispevala Vučurevićeva. Podoben je bil tudi četrti niz, v katerem je domača ekipa sicer povedla s 3:0, toda po bloku Sare Sitar in lastni napaki domačink, je bilo že 16:7 za Calcit Volley II. Visokega vodstva varovanke Tjaše Gadža niso zapravile, še več, domačinke so pustile na dvanajsti točki, spet pa je bila Vučurevićeva tista, ki je končala niz.

  V štirih nizih so kamniške odbojkarice kar 15 točk dosegle z asom, domačinke šest, boljše pa so bile tudi v bloku, kjer se je s tremi izkazala Sitarjeva, v napadu in na sprejemu.

  Izjava po tekmi

  Atena Gojak, igralka Calcit Volleyja II: »Vesele smo nove zmage, vendar nismo prikazale najboljše igre. Res je, da z nami ni bilo nekaj ključnih igralk, kar pa ne sme biti izgovor. Po slabih prvih dveh nizih smo v tretjem in četrtem le prikazale boljšo igro, predvsem pa smo bile boljše na servisu.«