V zeleno skupino s tremi točkami

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi rednega dela 1A. DOL za ženske na domačem igrišču morale priznati premoč ekipi Roto-Kema Puconci s 3:2 (22, -22, -21, 23, 7). Kamničanke bodo zeleno skupino začele s tremi točkami, svojo prvo tekmo pa bodo v njej igrale že v soboto, 9. marca.

  Calcit Volley II – Roto-Kema Puconci   2:3 (-22, 22, 21, -23, -7)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Atanasov (Kranj), Klinar (Radovljica).

  Calcit Volley II: Krašovec 7, Špoljarič (L), Topić, Šeme, Lužovec 9, Javornik, Juhant, Bošeska, Žužek 4, Zatković 24, Sitar 5, Jerala 11, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  Roto-Kema Puconci: Svetanič, Vinkovič 11, Škraban 19, Kebler 2, D. Oletič 11, Vilfan 12, Pintarič 12, Šadl, Kovač, M. Oletič, Mikl (L), Gjergjek (L). Trener: Tin Vrabl.

  V prejšnjem krogu so kamniške princeske v Ljutomeru prišle do svoje prve zmage v letu 2019, z njo pa so ostale v igri za končno sedmo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Žal se za domačo ekipo v zadnji tekmi rednega dela prvenstva ni končalo vse po željah. Čeprav so še vodile z 2:1 v nizih, so v četrtem in petem nizu Pucončanke prišle do zmage, s katero so na prvenstveni lestvici ulovile Ankarančanke.

  Bolj izkušene gostje so v uvodnem nizu po še peti lastni napaki domačih odbojkaric povedle z 8:4, po uspešnem napadu Done Vinkovič pa z 11:6. Ko so Kamničanke le znižale število lastnih napak, so z dvema zaporednima blokoma Eve Zatković izid na 12. točki izenačile, nato pa po napaki gostij povedle s 13:12. Vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti na servis Adele Pintarič so Pucončanke domačinkam pobegnile na 17:13, vodstva pa niso več izpustile iz rok. Zadnjo točko je dosegla Iva Škraban.

  V drugi niz so varovanke Francija Obolnarja vstopile bolj zbrano, povedle s 5:3, toda po bloku Vinkovičeve so bile one tiste, ki so zaostajale za dve točki (6:8). Z dvema točkama prednosti so vodile tudi še pri izidu 15:13, za preobrat pa sta poskrbeli Manja Jerala s štirimi točkami in Špela Lužovec, kajti pred vstopom v končnico niza je bilo 21:16 za domačo ekipo. Izenačenje v nizih sta potrdili Lana Žužek z asom in Eva Zatković.

  Dobro igro iz drugega niza so domače odbojkarice prenesle tudi v nervoznega tretjega, v katerem je glavni sodnik Daniel Atanasov pokazal kar dva rdeča kartona. Domače odbojkarice so z napadom Zale Krašovec prve prišle do treh točk prednosti (9:6), a so gostje s točko Vilfanove izid na deveti točki izenačile. Z dvema zaporednima asoma Lane Žužek in novo točko Eve Zatković so Kamničanke spet prišle do bolj otipljive prednosti (16:12), ki so jo uspešno ohranile do konca niza. Z dvema zaporednima točkama ga je končala Špela Lužovec.

  V četrtem nizu so bile večinoma v vodstvu gostujoče odbojkarice, ki so povedle s 3:0, nato pa bile praktično ves čas v prednosti. Po asu Vinkovičeve so prvič prišle do štirih točk naskoka (15:11), takšna pa je bila razlika tudi po novem uspešnem napadu Ive Škraban (23:19). Vendar se Kamničanke še niso predale, na servis Sare Sitar so se jim približale na točko zaostanka (22:23), nato pa je Manja Jerala ubranila prvo zaključno žogo gostij za novo izenačenje v nizih. V drugo je bila nato Škrabanova le uspešna.

  Do pete točke so bile domače odbojkarice v te-breaku še v igri za končno zmago in s tem v boju za sedmo mesto po rednem delu državnega prvenstva, toda že na menjavi strani so za gostjami zaostajale za tri točke. Čeprav je domači trener vzel polminutni odmor, nato pa takoj nato pri zaostanku štirih točk (5:9) še drugega, to njegovih varovank ni več vrnilo v igro. Pri Pucončankah je bila v napadu odlična Vilfanova, v končnici pa je Vinkovičeva z dvema zaporednima točkama poskrbela za končno zmago gostij.

   

   

   

   

   

  Komentarji