Tudi Kamničanke v četrtfinalne boje

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 18. kroga 1A. DOL za ženske v gosteh izgubile proti ekipi GEN-I Volley z 0:3 (-18, -16, -25). S porazom so Kamničanke redni del državnega prvenstva končale na tretjem mestu, tako da bodo morale igrati v četrtfinalu končnice, kjer se bodo 23. marca v gosteh pomerile z Luko Koper. Povratna tekma bo na sporedu 27. marca v Kamniku.

  GEN-I Volley – Calcit Volley  3:0 (18, 16, 25)

  Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 300, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).

  Gen-i Volley: Kovačić 6, T. Blažič (L), Ferlinc 1, Zbičajnik 2, Perič, Zaplotnik, Lucas 1, Velikonja Grbac 6, Kolbl, Blažič P. 8, Lipicer Samec, Zampedri (L), Grudina 10, Ščuka 18. Trener: Vasja Samec Lipicer.

  Calcit Volley: Kotnik 2, P. Marušič 4, Š. Marušič, Mihalinec 5, Pogačar 1, Kostić 10, Janežič (L), Charuk 9, Kaker 7, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  V letošnji sezoni sta se novogoriška in kamniška ekipa pomerili dvakrat, izid v zmagah pa je bil do nocojšnjega obračuna neodločen. Čeprav so v prvenstveni tekmi v Kamniku slavile Novogoričanke, so bile po obeh medsebojnih tekmah vseeno bolj zadovoljne varovanke Gregorja Rozmana, ki so v polfinalu Pokala Slovenije po zaostanku dveh nizov slavile, nato pa so v finalu premagale še Novo KBM Branik. Tokrat so bile spet boljše Novogoričanke, ki so samo potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, medtem ko bodo morale Kamničanke igrati četrtfinale, saj jih je v zadnjem krogu na drugem mestu prehitel Nova KBM Branik.

  Novogoričanke, ki so med tednom v polfinalu pokala Challenge nudile odličen odpor turški ekipi, so z močnimi servisi oddaljile Kamničanke od mreže. Ob tem so bile zelo dobre tudi v bloku, kar jim je prineslo šest točk prednosti (16:10). Da do preobrata ni prišlo, je v domači ekipi poskrbela Lana Ščuka, ki je bila tudi najbolj zaslužna za domače vodstvo z 1:0.

  Tudi v drugem nizu so se težave na sprejemu v kamniški ekipi nadaljevale. Ob tem so bile tudi premalo učinkovite v napadu, zato pa se je v domači ekipi ob Ščuki razigrala še ena nekdanja igralka Calcit Volleyja, Pia Blažič. V bloku sta bili uspešni Tina Grudina, še tretja nekdanja Kamničanka v domači ekipi, in Mirta Velikonja Grbac, kar je bilo dovolj vodstvo z 2:0 v nizih.

  Po dveh gladko izgubljenih nizih so v tretjega Kamničanke le vstopile bolj odločno ter povedle s 4:0, po asu Olivere Kostić in napaki domače ekipe pa s 7:1. Vendar njihovo visoko vodstvo ni dolgo trajalo, kajti domačinke so se jim na servis Tine Grudine približale na dve točki zaostanka (7:9), z dvema zaporednima asoma številke štiri pa so povedle z 11:10. Gregor Rozman je s polminutnim odmorom skušal zaustaviti nalet razigrane ekipe, kar mu je deloma uspelo, saj je na 12. točki sledilo novo izenačenje. Pred vstopom v končnico so z blokom Lucy Charuk gostje domačinkam pobegnile za tri točke (20:17), vendar jim to ni zadostovalo za vsaj častni niz.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Danes smo bili daleč od kakovostne odbojke. Nismo imeli samo težav na sprejemu, zatajili smo tudi v drugih elementih odbojkarske igre, predvsem pa bomo morali spremeniti pristop k igri. Dejstvo je, da ni nobena tragedija, ker bomo morali igrati četrtfinale končnice, a kot rečeno popravnega izpita ne bo več. Če se bomo želeli vmešati v boj za prvaka, bomo morali pokazati veliko boljšo igro, kot smo jo danes.«

  Komentarji