V sredo s Črnučani, z Dobljani 5. februarja

  Tudi odbojkarjem Calcit Volleyja je minulo soboto zagodel Covid-19, tako da so v zadnjem trenutku ostali brez gostovanja v Pliberku v srednjeevropski ligi. Na srečo brez večjih posledic, tako da bodo Kamničani v sredo, ob 20. uri, v svoji dvorani v 14. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostili Črnuče.

  »Delamo normalno, kolikor v teh razmerah pač lahko, saj določenih igralcev, ki so zboleli, ni na treningih, tako da tekma bo. V kakšni zasedbi bomo igrali, bomo videli šele na dan tekme, ampak to je verjetno težava, s katero se soočajo tudi v drugih ekipah,« je po ponedeljkovem večernem treningu dejal Matija Pleško, trener kamniških odbojkarjev, ki so v soboto morali odpovedati tekmo z Zadrugo Aich/Dobom.

  »Športni direktor Dobljanov Martin Micheu je imel razumevanje za naše težave, tako da bomo tekmo z njimi igrali 5. februarja in se mu lahko le zahvalimo. Upam, da bo takrat vse v redu, čeprav v teh časih nikoli ne veš. Ampak takšno stanje je že skoraj dve leti, tako da moramo biti trenerji na vse pripravljeni na vse stvari, tudi na ž varianto, če je to potrebno. Dejstvo je, da je nekaj kaosa, ampak če nič drugega, lahko vsaj kolikor toliko normalno treniramo.«

  Calcitovci so v leto 2022 vstopili s tremi zmagami, četrto, s katero bi ostali v igri za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, so želeli doseči v soboto v Pliberku, namesto nje bo zdaj priložnost v sredo. Toda Črnučani bodo vse prej kot lahek zalogaj, kar so nenazadnje dokazali v soboto, ko so doma premagali Panvito Pomgrad, že v Črnučah pa so v prvi medsebojni tekmi letošnjega državnega prvenstva pošteno namučili četo Matije Pleška. V četrtfinalu Pokala Slovenije so imeli kamniški odbojkarji lažje delo, toda …

  »Že njihova sobotna zmaga proti Panviti Pomgradu dokazuje, da so v dobri formi, še vedno pa nismo pozabili na težave, ki smo jih imeli v Črnučah. Zato pričakujem še eno težko tekmo, na kateri bomo skušali pokazati svojo kakovost, da bi imeli čim boljše izhodišče za sobotno tekmo z zagrebško Mladostjo. Čeprav nas nato v soboto čaka verjetno kar odločilna tekma za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, je za nas v tem trenutku pomembnejša s Črnučani,« ne želi v napovedih ničesar prehitevati Pleško.

  Preostale tekme 14. kroga državnega prvenstva bodo na sporedu v soboto.