V oslabljeni zasedbi slovo od pokalnega tekmovanja

    Druga ženska ekipa Calcit Volleyja se je v sredo v četrtem krogu Pokala Slovenije poslovila od nadaljnjega tekmovanja. Boljša od njih je bila ekipa TPV Novo mesto, ki je zmagala s 3:1 (24, -15, 21, 22). V soboto bodo Kamničanke v tretjem krogu 1B. DOL za ženske, ob 15. uri, gostile Mozirje. Tekma bo v OŠ Stranje.

    Po zmagi v Braslovčah v drugem krogu 1B. DOL za ženske so varovanke Tjaše Gadže med tednom še enkrat gostovale. Tokrat v Novem mestu pri nekdanjih državnih prvakinjah, ki so lani osvojile prvo mesto v 2. DOL – zahod, v letošnji pa so po uvodnem porazu v Mozirju v soboto premagale Prevalje. V izenačenem pokalnem obračunu so bile Novomeščanke v končnici uvodnega niza bolj zbrane, v drugem so Kamničanke prevladovale na igrišču, toda v tretjem in četrtem so do zmage prišle domače odbojkarice, ki se bodo v osmini finala pomerile z ekipo ATK Grosuplje. V osmini finala bodo letošnje pokalno tekmovanje začele tudi odbojkarice prve ekipe Calcit Volleyja, 16. novembra bodo gostovale v Puconcih.

    »Tekmo smo začele v okrnjeni zasedbi, kar se je v naši igri precej poznalo. Manjkale so Anja Maček, Alexsandra Stupar, Neža Sitar in Špela Butalič. Prva dva niza smo tekmo odigrale solidno, potem pa smo v zadnjih dveh nizih precej padli v obrambi in na sprejemu. Posledično pa smo imeli veliko težav pri zaključevanju žogje razloge za poraz svoje ekipe pojasnila njena trenerka Tjaša Gadža.