Ribičeva četa v osmini finala Pokala Slovenije

    Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v dvorani OŠ Stranje s 3:1 (19, 22, -22, 18) premagala ekipo ŠD Papagaji. V osmini finala bodo Kamničani igral proti SijMetal Fužinarju z Raven na Koroškem, v soboto pa jih v 2. DOL čaka tekma drugega kroga, ko bodo, ob 17.30, doma gostili Braslovče.   

    Pred tednom dni so kamniški odbojkarji v tretjem krogu v gosteh premagali ekipo Radenci-nevarnih 7, v soboto pa so bili v prvem krogu 2. DOL še enkrat uspešni v Radencih, v četrtem krogu pa so doma igrali še proti eni ekipi nekdanjih odbojkarjev, ŠD Papagaji, ki so bili v prejšnjem krogu doma boljši od Braslovč. V zanimivem obračunu so se zmage zasluženo veselili mlajši tekmeci, ki so po izgubljenem tretjem nizu v četrtem prikazali celo svojo najboljšo igro.

    »Najprej čestitke ekipi za uvrstitev v osmino finala, kar je bila tudi naša želja. Kar se tekme tiče, smo jo začeli s prevelikim številom lastnih napak (na servisu in napadu) in tako omogočali nasprotni ekipi, da je držala stik z nami skoraj do konca prvega niza. Večino tekme smo igrali dobro, se pa pozna, da bi v določenih elementih potrebovali trening vseh dvanajstih igralcev. Na ta način bi držali raven svoje igre ves čas tekme. Me pa veseli odziv ekipe, da smo po izgubljenem tretjem nizu odigrali veliko bolje, bolj zbrano četrti niz in zasluženo zmagali,« je bil po zmagi svojih varovancev zadovoljen Gašper Ribič trener Calcit Volleyja II.

    Calcit Volley II je tekmo začel v postavi: Urban Blaževič – podaja, Gregor Frece – korektor, Miha Okorn in Enej Sladič – sprejem, Ambrož Poljanšek in Maj Novak – blokerja, Marko Medved – libero. V tretjem in četrtem nizu je obakrat prišlo do dvojne menjave, Rok Podbregar – korektor namesto Urbana Blaževiča in Nik Drnovšek – podajalec namesto Gregorja Freceta. V ekipi so bil še Luka Blaževič, Jakob Drolc in Jure Burkeljca.