V Novi Gorici potrditi prvo mesto tudi v domačem prvenstvu

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v sredo z zmago proti Vasasu iz Budimpešte potrdile prvo mesto rednem delu srednjeevropske lige, čeprav morajo do zaključnega turnirja, ki bo 23. in 24. februarja na Dunaju, odigrati še dve tekmi. Prvo v četrtek, 3. februarja, v Kašteli, toda še pred tem jih v domačem prvenstvu v soboto, 29. januarja, ob 18. uri, v dvorani OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici, čaka še tekma 18. kroga proti GEN-I Volleyju.

  Po tekmi s trenutno drugouvrščeno ekipo srednjeevropske lige je bil Gregor Rozman, trener kamniške ekipe, lahko zadovoljen s predstavo svojih varovank. Do manjšega padca v igri je prišlo le ob koncu drugega niza, ko so slovenske državne in pokalne prvakinje že vodile z 21:16, nato pa nasprotnicam dovolile, da so se jim približale le na točko zaostanka (20:21), in predvsem v tretjem nizu, ko so gostje zaostanek petih točk (14:19) spremenile v vodstvo (20:19). Toda v obeh nizih so domače odbojkarice reagirale na najboljši možni način in oba niza, tako kot prvega, zanesljivo dobile.

  »Glede na vse težave, ki smo jih imeli od finalne tekme Pokala Slovenije do danes, so dekleta odigrale zelo dobro tekmo. Naredili smo nekaj nepotrebnih napak, predvsem v tretjem nizu, ampak to je po eni strani razumljivo, po drugi strani pa signal in opozorilo, kaj bo treba še popraviti v naši igri. Veselim se zmage, ampak ta zmaga še nič ne pomeni, vemo, kaj bo treba v naši igri še popraviti,« je tekmo z madžarsko ekipo, v kateri je bila prvo ime njihova korektorica, Američanka Taylor Bannister.

  Čeprav si v domači ekipi vse igralke zaslužijo pohvale za prikazano igro, sta vseeno izstopali Fatoumatta Sillah, ki je bila z 19 točkami najbolj učinkovita igralka kamniške ekipe, in Lucille Charuk, ki je dosegla dve točki manj, vendar je bila v napadu kar 84-odstotna. Zasluge za njeno odlično statistiko pa pripadajo tudi organizatorici igre Evi Pavlović Mori, ki se je za nameček nekajkrat izkazala z odličnimi reakcijami ob mreži, ko je presenečala nasprotne igralke v obrambi.

  Prvo mesto po rednem delu srednjeevropske lige so si tako Kamničanke zdaj že zagotovile. V polfinalu zaključnega turnirja na Dunaju bodo igrale s prirediteljico turnirja, ekipo VB Niederösterreich Sokol Post, ki je za zdaj le pri eni zmagi in štirih točkah. V začetku leta so Dunajčanke sicer namučile Calcitovke, ki so jih premagale šele v petem nizu.

  »Naš osnovni cilj je bil, da ohranimo prvo mesto na lestvici, da bi v polfinalu zaključnega turnirja igrali z domačinkami, ki so na papirju nekoliko lažja ekipa, kot so Vasas, Mladost Zagreb ali Nova KBM Branik, ki so še v igri za drugo oziroma tretje mesto. Cilj smo izpolnili in to je najbolj pomembno,« je dejal trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  V soboto se bodo kamniške odbojkarice spet osredotočile na domače prvenstvo. Njihove nasprotnice bodo Novogoričanke, ki so trenutno na petem mestu prvenstvene lestvice in ki so jih v letošnji sezoni že dvakrat premagale. Nekoliko več težav so imele v Novi Gorici, kjer so domačinke tudi osvojile niz. V letu 2022 so doma premagale Ankaran in to brez izgubljenega niza, praznih rok pa so ostale v Mariboru.

  »Ne glede na sobotni poraz v Mariboru se Novogoričanke dvigujejo v svoji igri. Na mestu sprejemalke imajo zdaj novi igralko, Srbkinjo Anastasijo Sekulić in zagotovo gre za ekipo, ki bo do končnice samo še napredovala. Prav zato moramo tekmo vzeti resno in jo od prve točke naprej igrati na najvišji možni ravni, ki jo bomo v tistem trenutku sposobni igrati. Prvega mesta po rednem delu državnega prvenstva še nimamo zagotovljenega, zato moramo biti zbrani do konca in ničesar prepustiti naključju. Vemo, kaj prinaša prvo mesto po rednem delu tekmovanja in to je naš naslednji cilj,« bo Rozman tudi v Novi Gorici od svojih varovank zahteval popolno angažiranost od prve točke naprej.

  V soboto bodo na sporedu tudi preostale tri tekme 18. kroga Sportklub prve odbojkarske lige. Šempetranke, ki letos še niso igrale, bodo gostile Novo KBM Branik, v Kopru bo obalni derbi med Luko Koprom in Ankaranom, Krim pa bo gostil ATK Grosuplje.