V manj kot 24 urah do druge zmage

  Odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 20. kroga 1B. DOL za ženske doma premagale Vital Ljubljano s 3:1 (23, 17, -23, 16). Svojo zadnjo tekmo v rednem delu tekmovanja bodo Kamničanke igrale prihodno soboto, ob 19.30, v gosteh pri Luki Kopru.

  Calcit Volley II – Vital Ljubljana  3:1 (23, 17, -23, 16)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 40.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 8, A. Stupar 2. Špoljarič 1, Maček 21, Ifko 3, Vravnik, K. Stupar 5, Butalič (L), S. Sitar 9, Gojak (L), Gimpelj 10, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Vital Ljubljana: Grabec 18, Poznajelšek 6, Marič, Kenda 6, Bulc 13, Mesar 5, Verk, Jarc (L), Hotič (L), Svetina 9, Gajanović, Debelak. Trenerka: Živa Cof.

  Včeraj so kamniške princeske v zaostali tekmi 17. kroga doma premagale Prevalje s 3:1, dan pozneje so bile z istim izidom boljše še od ljubljanskega Vitala. Spet se je v napadu izkazala Anja Maček, po izgubljenem tretjem nizu pa so v četrtem domače odbojkarice le potrdile svojo večjo kakovost. Ker so Mozirjanke doma izgubile z vodilnimi Koprčankami, imajo pred zadnjim krogom rednega dela tekmovanja Kamničanke dve točki več od njih, toda v zadnjem krogu igrajo v gosteh v Kopru, Mozirje pa bo gostovalo v Ljutomeru.

  Čeprav so domače odbojkarice v uvodnem nizu vodile že s 15:11, so Ljubljančanke po polminutnem odmoru izid na 15. točki izenačile. Kamničanke so jim odgovorile s tremi zaporednimi točkami, eno je prispevala Katja Gimpelj, dve pa Maja Ifko, po asu Sare Sitar pa je bilo že 22:18. Toda pot do zmage v uvodnem nizu je bila še dolga, kajti po dveh asih Eve Mesar in napadu Ane Marije Grabec je sledilo še eno izenačenje (22:22). V napeti končnici pa so Kamničanke po novi točki Gimpelj in lastni napaki gostij le prišle do zmage v prvem nizu.

  Tudi drugi niz je bil dolgo izenačen, vse do kamniškega vodstva s 15:14, z asom Tine Topič pa so domačinke prvič prišle do treh točk prednosti (17:14). Tudi po gostujočem polminutnem odmoru so Kamničanke nadaljevale z dobro igro, na servisu se je izkazala Kristina Stupar, ki je z asom poskrbela za prvo zaključno žogo, ki jo je z blokom izkoristila Topič.

  V tretjem nizu je domača ekipa popustila na sprejemu, kar so gostje izkoristile in s šestimi zaporednimi točkami pobegnile na 11:4. Visoke prednosti niso več izpustile iz rok, čeprav so se jim Kamničanke dvakrat približale le na točko zaostanka (22:23 in 23:24), toda po napadu Grabec so do zmage v tretjem nizu vendarle prišle Ljubljančanke.

  Četrti niz je bil zelo podoben drugemu, saj so vitalovke še vodile s 15:14, tokrat pa je bila Alexandra Stupar tista, ki je svojimi servisi povzročila veliko težav gostujočim sprejemalkam in po uspešnem napadu Sare Sitar je bilo že 23:15 za domačo ekipo. Z asom je tekmo končala njena sestra Kristina.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Danes sta obe ekipi prikazali dobro in borbeno igro. Malo manj sem danes zadovoljna s servisom in blokom, me pa veseli, da so se izkazale vse igralke, ki so vstopile na igrišče. V igri napredujemo in upam, da ostanemo v takem tempu do konca sezone.«