V lovu za uvrstitev na zaključni turnir Mevze

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo svoji prvi tekmi v letu 2022 igrali v petek in soboto, ko bodo v srednjeevropski ligi gostili VKB Bratislavo in UVC Holding Graz. Tekma s slovaško ekipo bo na sporedu v petek ob 17.30, z avstrijsko pa bodo Kamničani igrali v soboto ob 20. uri.

  Za kamniško ekipo se minulo leto ni končalo ravno po željah. Zdaj že nekdanji pokalni zmagovalci so si v ljubljanski dvorani Tivoli želeli več, toda poškodba Jana Klobučarja, ki je dan pred polfinalnim obračunom začutil bolečine v hrbtu in ni mogel pomagati soigralcem, je bila na koncu zanje usodna.

  »To, da smo si želeli priti v finale, nam prav nič ne pomaga. Ob težavah Klobučarja je bil za nas usoden še odlični Ahmed Ikhbayri, ki je bil za nas nezaustavljiv. Tekme nismo začeli slabo, sploh do končnice uvodnega niza, potem pa … Ni kaj, leto se za nas ni končalo najboljše, veliko je bilo poškodb in skoraj se ne spomnim, koliko treningov smo sploh imeli v polni zasedbi. Vse to se je na koncu poznalo v naši igri,« se je Matija Pleško, trener Calcitovcev na kratko dotaknil zaključnega turnirja Pokala Slovenije.

  Toda če se že leto 2021 ni končalo po kamniških željah, bodo konec tedna imeli lepo priložnost, da se novo začne z dvema zmagama. V srednjeevropski ligi jim v goste prihajata ekipi, ki sta do zdaj zmagali po enkrat, na drugi strani pa so Kamničani še v igri za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo v Pliberku. Ker sta si ACH Volley in Merkur Maribor praktično že zagotovila nastop med štirimi najboljšimi ekipami rednega dela srednjeevropske lige, tako kot tudi SK Zadruga Aich/Dob kot domačin turnirja, je tako prosto le še eno mesto. Ob Kamničanih sta kandidata zanj še Waldviertel in zagrebška Mladost.

  »Za nas se glede tekmovanja v srednjeevropski ligi ni prav nič spremenilo. Še vedno velja, da moramo na vsaki tekmi iskati zmago. Upam, da se bo novo leto začelo uspešneje, kot se je končalo staro, ampak veliko bo odvisno tudi od zdravstvenega biltena, pa tu ne mislim le na poškodbe, ki nam do zdaj niso prizanašale. Na obe tekmi se pripravljamo normalno, fantje so po božičnih praznikih dobro trenirali in upam, da bomo to pokazali že na prvi tekmi proti Bratislavi,« se dobre igre svojih varovancev nadeja Pleško.

  Težave s poškodbami so v kamniškem taboru še vedno prisotne. Jan Klobučar je sicer začel s treningi po prilagojenem programu. Dejstvo je, da slovenski reprezentant v letošnji sezoni nima sreče s poškodbami, saj tudi njegovo koleno še ni pravo. Najbolj verjetno je, da bo obe uvodni tekmi v novo leto izpustil, tako kot tudi prvo v državnem prvenstvu, ki bo za Calcitovce že prihodnjo sredo v Kranju.

  »Tekme si bodo spet sledile ena za drugo, nekaj podobnega kot v novembru in decembru, zato smo bili v zadnjem času veliko tudi v fitnesu, saj bo telesna pripravljenost v nadaljevanju sezone zelo pomembna. Želim si le, da nas ne bi presekale še kakšne karantene, bodo pa uvodne tekme v novi sezoni za nas pomembne tudi za to, da pridemo v zmagovalni ritem,« je še dejal trener odbojkarjev Calcit Volleyja.

  Kamničani z Bratislavo, ki je v dozdajšnjih devetih tekmah pri le eni zmagi, v letošnji sezoni še niso igrali, zato pa so v gosteh premagali ekipo iz Gradca, ki se je do zdaj prav tako veselila le ene zmage.