Na Dunaj po prvo mesto

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v sredo zaradi zdravstvenih težav Ankarančank ostale brez svoje prve tekme v letu 2022, ki jo bodo tako namesto v Kamniku, v soboto ob 16.30 odigrale na Dunaju. V tekmi devetega kroga srednjeevropske lige se bodo pomerile z domačo ekipo VB Niederösterreich Sokol Post, domačim navijačem pa se bodo predstavile prihodnjo soboto, ko bodo v 15. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske igrale z Luko Koper.

  Namesto z Ankarančankami bodo aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje v novo leto vstopile z Dunajčankami. Pred slabima dvema mesecema so jih v Kamniku premagale s 3:0 (19, 17, 17), s tekmo manj pa so na trenutni lestvici srednjeevropske lige točko za budimpeškim Vasasom.

  »Zaradi regulacije vstopa v Avstrijo moramo opraviti še  PCT testiranje tudi za cepljene igralke in upam, da bomo vsi zdravi, da bomo lahko odšli na Dunaj odigrati prvo letošnjo tekmo. Kakšne blesteče predstave ne pričakujem, saj je za nami šele nekaj treningov in smo na nekem novem začetku. Ampak vemo, kaj je naš cilj, kaj moramo zanj narediti, zato moramo tekmo preprosto dobiti in spet prehiteti Vasas, da bi redni del srednjeevropske lige končali na prvem mestu,« je pred odhodom na Dunaj dejal Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki so po osvojeni pokalni lovoriki s treningi spet začele šele ta ponedeljek. Edina izjema so bile le mladinske in kadetske reprezentantke, ki so bile na turnirju srednjeevropske lige v Mariboru.

  »Odmor je bil vsekakor pozitiven in je prišel ob pravem trenutku, saj smo se na ta način rešili nekaterih mikro poškodb, predvsem pa so se igralke ne samo telesno, pač pa tudi psihično odpočile od vsega skupaj. Mislim, da smo s tem daljšim premorom pridobili nov elan, novo voljo za delo in za zdaj se ta odločitev kaže za pozitivno, so si ga pa igralke za svoje dozdajšnje igre v letošnji sezoni tudi zaslužile. Moramo tudi vedeti, da smo novembra in decembra igrali tudi po tri, štiri tekme na teden, tu so bila še potovanja, kar ni bilo lahko zdržati. Tudi zato je bil takšen premor ne samo dobrodošel, je bil že kar nujen.«

  Dobra novica je tudi, da je vse bližje vrnitvi na igrišče Naja Boisa, iz dneva v dan je bolj pripravljena Ana Marija Vovk, za obe pa velja, da še nista v stanju, kot sta bili pred poškodbo. »Računam, da bosta v roku meseca dni obe nazaj, rahle težave z ramo pa ima Mija Šiftar, kar bomo tudi rešili,« se vrnitve poškodovanih igralk veseli Rozman.

  Calcitovke do konca rednega dela srednjeevropske lige po gostovanju na Dunaju čakajo še tri tekme. Prihodnjo sredo bodo igrale v Kašteli, nato pa bodo še dvakrat igrale doma. Verjetno odločilna tekma za prvo mesto po rednem delu tekmovanja bo na sporedu 26. januarja, ko se bodo pomerile z Vasasom, 9. februarja pa bodo gostile še Mladost Zagreb.