Z Ankaranom za polfinale domačega pokala

    V ponedeljek je Brane Maček, sekretar tekmovanj pri Odbojkarski zvezi Slovenije, na podlagi prispelih ponudb določil, da bo zaključni turnir pokala Slovenije, ki bo med 17. in 19. januarjem, gostil Kamnik. Moška ekipa Calcit Volleyja se je nanj že uvrstila, ženska mora to potrditi v sredo, ko jo v Kopru, ob 19.30, čaka povratna tekma z Ankaranom. Na prvi so s 3:0 (21, 13, 22) slavile branilke pokalnega naslova.

    Kamniške odbojkarice so minulo soboto v Novi Gorici doživele morda najbolj hladen tuš v letošnji sezoni, saj so bile proti domačemu GEN-I Volleyju popolnoma nemočne. Forma varovank Gregorja Rozmana je že nekaj tekem slabša, a so do zdaj večinoma izvlekle pozitivni izid, tokrat se to ni zgodilo. Časa za analizo je do sredine povratne tekme v Ankaranu dovolj, predvsem pa se morajo igralke umiriti, poiskati vzroke za slabše predstave in dokazati, da je šlo le za slab dan.

    Dejstvo je, da je kakovost na strani Kamničank, a se samo na to ne gre zanašati. Predvsem bodo morale bolje sprejemati, v napadu pa biti bolj odločne in samozavestne, kajti zagotovo niso pozabile igrati odbojke. Ankarančanke so minulo soboto v domačem prvenstvu prav tako izgubile, boljši od njih je bil SIP Šempeter, vendar imajo v svojih vrstah nekaj izkušenih igralk, najbolj to velja za Saro Valenčič, v napadu pa je izredno nevarna Marina Ćorić. Če k njima dodamo še Katjo Medved, dolgoletno slovensko reprezentančno prosto igralko, je razlog več, da bo potrebno v tekmo iti z maksimalnim pristopom.

    Nastop na zaključni turnir so si v moški konkurenci že zagotovili ACH Volley, ki bo v polfinalu igral proti Hiši na kolesih Triglavu, v drugem polfinalnem obračunu pa se bosta pomerila Calcit Volley in Maribor. V ženskem pokalnem tekmovanju Luka Koper, ki je v četrtfinalu izločila Krim, že čaka na svoje nasprotnice v polfinalu. To bo ali Nova KBM Branik ali GEN-I Volley, vendar bo povratni obračun lani najboljših slovenskih ekip v državnem prvenstvu na sporedu šele 20. decembra v Mariboru. Na prvi tekmi si s 3:2 slavile Mariborčanke. Drugemu polfinalnemu paru sta najbližje Calcit Volley, ki v sredo v Kopru potrebuje dva osvojena niza in SIP Šempeter, ki bo že danes gostil drugo ekipo Nove KBM Branik. Na prvi je bilo 3:0 za Šempetranke.