V eni uri do novih treh točk

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v Ljubljani premagale domači Krim s 3:0 (5, 17, 15). V sredo, 19. oktobra, ob 18. uri, bodo Kamničanke v Zagrebu igrale svojo prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj, nasprotnik bo Mladost Zagreb, v domačem prvenstvu pa bodo danes teden, ob 20. uri, gostile SIP Šempeter.

  Krim – Calcit Volley   0:3 (-5, -17, -15)

  Ljubljana – Dvorana OŠ Vižmarje-Brod, sodnici: Hodžič, Rozman.

  Krim: Mohorič, Zalokar (L), Kranjec, Jovanović, Friškovec, Bogataj, Jerman, Janjić, Križnik, Lončar, Čotar. Trener: Jože Časar.

  Calcit Volley: Gorjup, Radišković, Vovk, Đorđević, Hutinski, Boisa, Kregar, Charuk, Pucelj, Čižman, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  Slovenske državne prvakinje so na najboljši možni način vstopile v letošnje državno prvenstvo, domači zmagi proti ATK Grosuplju in gostujoči v Ankaranu, na drugi strani so krimovke, ki so dodobra spremenile ekipo in ostale brez nekaterih najbolj izkušenih igralk, še brez osvojenega niza, Brez njega so ostale tudi po današnji tekmi, ki je bila za Kamničanke zadnja pred prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj, ko bodo v sredo gostovale v Zagrebu pri Mladosti. Prvič v letošnji sezoni je za kamniško ekipo igrala tudi njihova kapetanka Lucille Charuk, vrnila se je tudi Ana Marija Vovk, ki je manjkala med tednom proti Marini Kašteli v srednjeevropski ligi, žal še vedno manjka in bo najverjetneje še nekaj časa, poškodovana Nenneh Sillah.

  Prvi niz je trajal le 15 minut, od prave odbojke pa nismo videli prav veliko, saj so imele domače odbojkarice veliko težav na sprejemu servisa. S Kamničankami so držale korak le do izida 1:2, nato pa je Sara Hutinski izvajala kar sedem zaporednih začetnih udarcev, vse do 10:1. Krimovke so bile v novih težavah po servisih Klare Kregar, saj je bilo na semaforju že 14:2, šest zaporednih začetnih udarcev pa je izvajala tudi še Andjelka Radišković, ki je tudi dosegla zadnjo točko uvodnega niza.

  Drugi niz je bil bolj izenačen, varovanke Jožeta Časarja so korak s Kamničankami držale do izida 7:7, na servis Naje Boise pa so se gostje prvič odlepile za tri točke (7:10). Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja so kamniške odbojkarice nadaljevale boljšo igro in na servis Mile Đorđević so svojo prednost podvojile (15:9). Do konca niza se domače ekipa na manj kot pet točk zaostanka ni več približala, zadnjič pri izidu 13:18, s tretjo zaključno žogo pa je za kamniško vodstvo z 2:0 v nizih poskrbela Ana Marija Vovk, ki je, tako kot Naja Boisa, začela drugi niz.

  Najbolj izenačen je bil zadnji, tretji niz, v katerem so krimovke bolje zaigrale v bloku in po njem prvič na tekmi prišle do dveh točk prednosti (11:9). Za svoj prvi polminutni odmor na tekmi se je odločil Gregor Rozman, po njem pa so Kamničanke vajeti igre počasi prevzele v svoje roke. S tremi zaporednimi točkami so povedle z 12:11, krimovke so še zadnjič prišle do vodstva pri izidu 14:13, na servis Klare Kregar pa so gostujoče odbojkarice dosegle devet zaporednih točk. Kamniško zmago je potrdila Neja Čižman.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V nobeni tekmi ne smemo ničesar prepustiti naključju in to je vse, kar na takšnih tekmah zahtevam od igralk. Resnično me zanima njihov pristop, ker to je edina pot, po kateri moramo iti, da napredujemo. Če bi takšne tekme igrali z »levo« roko, ne bi bilo prav. V tekmo smo vstopili resno, z izjemo začetka tretjega niza, tudi korektno odigrali.«