Na kolena spravile tudi Mozirjanke

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tretjem krogu 1B. DOL  prišle še do druge zaporedne zmage. Po zmagi v Braslovčah v prejšnjem krogu so doma s 3:1 (23, 23, -20, 24) premagale še Mozirje. V prihodnjem krogu bodo varovanke Tjaše Gadže v soboto, 22. oktobra, ob 18.30 v dvorani Maksa Pečarja igrale z Vital Ljubljano.

  Calcit Volley II – Mozirje  3:1 (23, 23, -20, 24)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, sodnika: Čoloman, Hafnar.

  Calcit Volley II: Topič 4, A. Stupar, Štern, Maček 27, Ifko, Vukojević 7, Žvegla 15, S. Sitar 1, K. Stupar (L), Gojak (L), Kraševec 5, Gimpelj 6, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Mozirje: An. Ščuka 8, Debelak (L), Aj. Ščuka 14, Pogorevc 3, Steblovnik, Hriberšek, Podgrajšek 8, Cigale 13, Vodlan 20, Podgornik, Kontrec (L), Skok. Trener: Martin Marovt.

  Kamniške princeske so v lanski sezoni na vseh treh tekmah ostale praznih rok proti Mozirjankam, dvakrat z izidom 2:3, zato so si pred prvo letošnjo medsebojno tekmo še toliko bolj želele zmage. Do nje so tudi prišle, toda šele po hudem boju, saj so vse tri nize dobile na razliko, tretji pa je pripadel gostjam. Zanimivo je, da so bile Mozirjanke celo bolj uspešne v bloku, z njim so osvojile deset točk, Kamničanke le tri, prav tako so imele 9 asov, domačinke dva manj, zato pa so bile domače odbojkarice nekoliko boljše v napadu in na sprejemu, po številu lastnih napak pa sta bili ekipi izenačeni (obe po 30).

  Prvi niz so boljše začele gostujoče odbojkarice, ki so na servis Nike Cigale in uspešnem napadu Patricije Podgrajšek povedle z 10:5. Vodile so tudi še s 16:11, ko je bila na servisu uspešna Podgrajškova, toda po polminutnem odmoru Tjaše Gadže, so Kamničanke počasi, a zanesljivo vzpostavile ravnotežje in po točki Adriane Vukojević prišle na dve točki zaostanka (15:17). Toda ko je Ana Ščuka z blokom zaustavila domači napad, je bilo spet plus pet za gostje (21:16), vendar se borbene domačinke niso predale. Na 23. točki je sledilo izenačenje, v sami končnici pa je Noemi Žvegla izkoristila že kar prvo zaključno žogo.

  V drugem nizu so bile domače odbojkarice tiste, ki so prve prišle do občutnejše prednosti. Po treh zaporednih točkah razpoložene Anje Maček celo do vodstva s 15:7 in po napaki gostij s 17:8. Čeprav so vodile tudi z 19:10 in 24:18, je bila končnica niza še kako napeta, saj je Žvegla šele s šesto zaključno žogo potrdila kamniško vodstvo z 2:0 v nizih.

  Mozirjanke so v tretjem nizu povedle z 11:5, toda Anja Maček je na 13. točki izid že izenačila. Neodločeno je bilo še pri izidu 16:16, na servis Cigaletove in nato še Ize Vodlan pa so gostje povedle s 23:17. Visoke prednosti niso več izpustile iz rok, niz je z blokom končala Podgrajškova.

  Zelo podoben drugemu je bil tudi četrti niz, v katerem so Kamničanke s točko Nike Kraševec prišle do šestih točk prednosti (9:3). Vodile so tudi še s 15:10, z dvema asoma Vodlanove pa so se gostje domačinkam približale na točko zaostanka (14:15). Pred vstopom v končnico niza se je spet izkazala Anja Maček, ki je imela največ zaslug za vodstvo Calcit Volleyja II z 22:18. V končnici niza je Ajda Ščuka z dvema uspešnima napadoma izid izenačila na 23:23, tako kot v prvem in drugem nizu pa je zmago domači ekipi priborila Žvegla.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Tekma je bila zelo napeta in izenačena, ampak moram pohvaliti dekleta, da so se v končnicah nizov zbrale in jih na koncu, z izjemo tretjega, tudi dobile. Tudi nasprotnice si zaslužijo pohvale za igro.«