TURNIR V ZAGREBU ZAČELE S PORAZOM

    Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja so s porazom začele turnir v Zagrebu. V drugi tekmi prvega kroga, v prvi je Nova KBM Branik s 3:0 (13, 9, 10) premagala Vukovar, so Kamničanke z 1:2 (-17, 9, -7) izgubile z domačo Mladostjo. V nedeljo se bodo že ob 10. uri pomerile z Mariborčankami, popoldne pa jih čaka še tekma z Vukovarjem.

    Pred 14 dnevi so v sklopu turnirja za pokal Kamnika varovanke Gregorja Rozmana že bile boljše od Zagrebčank, s katerimi bodo tudi letos igrale v srednjeevropski ligi. Tokrat so bile manj uspešne, saj so se zmage veselile Zagrebčanke, ki so si do prvega tehničnega odmora priigrale štiri točke prednosti, ob boljšem servisu in napadu pa so niz zanesljivo dobile. V kamniški ekipi so imeli preveč težav na sprejemu, premalo je bilo tudi razpoloženih igralk v napadu.

    Na servis Eve Pogačar so v drugem nizu povedle s 6:0. po asu Elene Vukić pa je bilo že 10:2 za Calcit Volley. Tudi v nadaljevanju niza je bilo vse v znamenju gostij, ki so bile nezaustavljive. Toda v tie-breaku so spet zatajile na sprejemu, temu primeren je bil tudi napad, in ob menjavi strani so Zagrebčanke vodile s štirimi točkami prednosti. Svojo prednost so do konca tekme le še povečale.

    Za Calcit Volley so igrale: Nina Kotnik 2, Katja Mihevc 6, Polona Marušič, Špela Marušič, Katja Mihalinec 3, Eva Pogačar 1, Olivera Brulec 8, Leja Janežič, Elena Vukić 9, Tina Kaker 3, Anja Zorman.

    Komentarji