Tudi v Mariboru želijo uživati v igri

  Najmlajša ekipa v 1A. DOL za ženske je minulo soboto prišla do pomembne zmage v Puconcih, s katero je po polovici rednega dela državnega prvenstva na sedmem mestu. Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja v soboto čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bodo gostovale pri Novi KBM Braniku. Tekma se bo začela ob 18. uri v mariborski športni dvorani Lukna, z aktualnimi državnimi in pokalnimi prvakinjami pa se bodo spet pomerile že prihodnji petek v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije.

  »V osmih dneh šest tekem, tudi šest zmag, štirje treningi, dvakrat fitnes, brez pritoževanja. Vsaka čast punce, moje spoštovanje,« je na družabnem omrežju po nedeljskem kadetskem turnirju zapisal Franci Obolnar, ki je v Calcit Volleyju zadolžen za drugo člansko ekipo, mladinke in kadetinje. Njegova pohvala je vsekakor na mestu, kajti mlade Kamničanke so v članskem državnem prvenstvu brez izgubljenega niza v neposrednem boju za obstanek v ligi premagale tako Ljutomer kot Roto-Kemo Puconce, prav tako brez izgubljenega niza so se pred slabimi štirinajstimi dnevi uvrstile na finalni turnir mladinskega državnega prvenstva, minulo nedeljo pa je večina igralk igrala še na zadnjem kvalifikacijskem turnirju kadetskega državnega prvenstva. Verjetno ni treba posebej razlagati, da so obe tekmi dobile z maksimalnim izidom.

  »Zelo sem zadovoljna, da sem prišla v ekipo Calcit Volleyja, saj tako lahko hitreje napredujem. Z doseženimi rezultati sem zelo zadovoljna, saj smo dokazale, da lahko dobro odigramo tudi proti najizkušenejšim ekipam. Mislim, da smo kot mlada ekipa iz tekme v tekmo pridobivale samozavest. Predvsem so nam večjo samozavest dale dobro odigrane tekme,« je prvi del sezone na kratko ocenila Zala Krašovec, ki je v Kamnik prišla iz Zgornje Gorenjske.

  V Puconcih je bila 15-letna dijakinja Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici med najbolj zaslužnimi za tretjo prvenstveno zmago. Nase je opozorila že na prvi tekmi sezone, ko je v Kamniku v uvodnem krogu gostovala Nova KBM Branik. Prav Mariborčanke bodo v soboto nasprotnice kamniških princesk, šest dni pozneje se bodo z njimi srečale tudi v polfinalu pokala Slovenije.

  »Na domači tekmi smo nudile dostojen odpor Mariborčankam, nekaj podobnega bomo skušale narediti tudi v gosteh. Najbolj pomembno bo, da bomo igrale sproščeno, po svojih najboljših močeh in kar bo, bo. Nekaj podobnega velja tudi za polfinale pokala. Že sama uvrstitev med štiri najboljše ekipe v tem tekmovanju je za nas velik uspeh,« meni nadarjena odbojkarica, ki prednost svoje ekipe vidi v njeni mladosti in veliki želji pa napredovanju. »Moja velika želja in cilj je, da bi v bližnji prihodnosti zaigrala tudi za prvo ekipo Calcit Volleyja,« je svojo željo razkrila Zala Krašovec, ki se ji bo, če bo nadaljevala s takšnimi igrami, zagotovo izpolnila.

  Pari desetega kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 14. december: Roto-Kema Puconci – Ljutomer (Zelena dvorana Puconci, 20.30), Ankaran Hrvatini – Luka Koper (dvorana OŠ Anton Ukmar, 20.00), sobota, 15. december: Calcit Volley – SIP Šempeter (ŠD Kamnik, 17.00), Nova KBM Branik – Calcit Volley II (dvorana Lukna, 18.00), 16. januar: GEN-I Volley – Formula Formis (dvorana OŠ Milojke Štrukelj 18.00).

   

  Komentarji