Tudi proti Šempetrankam na vso moč

  V sredo so se morale odbojkarice Calcit Volleyja pošteno potruditi, da so v Hočah v petem nizu zaostale tekme osmega kroga 1A. DOL za ženske strle odpor Formule Formisa. Vendar zanje ni počitka, v soboto bodo pred svojimi gledalci ob 17. uri v devetem krogu državnega prvenstva gostile SIP Šempeter, pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, ki bo od 21. do 23. decembra, pa jih prihodnji torek čaka še prva tekma drugega kroga pokala Challenge.

  Odbojkarice Formule Formisa so v sredo še enkrat več potrdile, da so za Kamničanke zelo neugodna ekipa. Tudi tretji njihov letošnji medsebojni dvoboj se je končal šele po petem nizu, na zadnjih dveh so bile obakrat srečnejše varovanke Gregorja Rozmana, s sredinima dvema točkama pa so na drugem mestu prvenstvene lestvice prehitele Novo KBM Branik.

  »Formis je letos sestavil res odlično ekipo. Vedeli smo, da tekma niti slučajno ne bo lahka, si pa domačinke zaslužijo pohvale za še eno dobro predstavo. Res je, da z nami ni bilo obolele Lucy Charuk, vendar jo je Anja Zorman dobro zamenjala, tako da njena odsotnost ne sme biti nikakršen izgovor za naša nihanja v igri. Še enkrat več se je pokazalo, da zmaga ne pride sama od sebe in da se je zanjo treba pošteno potruditi. Na srečo smo bile na koncu dovolj zbrane, da smo prišle vsaj do dveh točk,« se je sredine tekme v Hočah dotaknila Sara Valenčič, ki se je kot zadnja pridružila kamniški ekipi, v katero se je vrnila po štirih letih, zadnji dve leti je igrala v Antwerpnu.

  »Po prvem delu odigranih tekem je opazno, da je letos liga bolj kakovostna kot v zadnjih letih. Ekipa so zelo izenačene, zato mislim, da bodo na koncu odločale malenkosti o končnih mestih. Vesela sem, da se kakovost slovenske lige dviguje in upam, da bo iz sezone v sezono še boljša. V letošnji sezoni je najbolj napredoval GEN-I Volley, ki je res sestavil kakovostno ekipo, tako v igralskem kot v organizacijskem smislu.«

  Med ekipe z vrha prvenstvene lestvice sodijo tudi Šempetranke, ki so po polovici rednega dela državnega prvenstva na četrtem mestu. »Šempeter dobro poznamo, vemo, da gre za še eno kakovostno ekipo, zato bo treba spet stoodstotno vstopiti v tekmo, da ne bi prišlo do kakšnega neljubega presenečenja. Morale se bomo osredotočiti na svojo igro, in če bomo igrale kot znamo, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Dejstvo je, da časa za počitek in treninge res ni veliko, zato je potrebno vsak prosti trenutek izkoristiti zato, da si odpočijemo glavo in telo ter da se za vsako tekmo posebej pripravimo,« je dejala izkušena Valenčičeva, ki se zaveda, da je prvi vrhunec sezone tik pred vrati. Toda do tekem v Kanalu bo treba po sobotnem dvoboju s Šempetrankami v torek igrati še z nemško ekipo iz Aachna.

  »Pred nami je najbolj pomemben teden do zdaj. Vrhunec nas seveda čaka prihodnji petek, ko se bomo v polfinalu pokala pomerile z Novogoričankami, vendar sta do te tekme še dve nič manj pomembni tekmi. Verjamem, da imamo v rokah in nogah še dovolj dinamita, zelo pomembno pa bo, kako bomo psihološko pripravljene na te obračune. Na treningih delamo dobro, imamo dobro ekipo, v katero verjamem in želim si, da bi bil naš trud na koncu nagrajen. Na zadnjih tekmah smo že večkrat dokazale, da znamo stopiti skupaj in zdaj je pravi čas, da vse to še enkrat potrdimo,« nekdanja slovenska reprezentantka verjame v uspeh Calcit Volleyja.

  Pari desetega kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 14. december: Roto-Kema Puconci – Ljutomer (Zelena dvorana Puconci, 20.30), Ankaran Hrvatini – Luka Koper (dvorana OŠ Anton Ukmar, 20.00), sobota, 15. december: Calcit Volley – SIP Šempeter (ŠD Kamnik, 17.00), Nova KBM Branik – Calcit Volley II (dvorana Lukna, 18.00), 16. januar: GEN-I Volley – Formula Formis (dvorana OŠ Milojke Štrukelj 18.00).

  Komentarji