Tudi oslabljeni do zmage

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v zaostali tekmi 10. kroga 2. DOL za moške doma premagala Ljubljano Volley s 3:2 (23, -20, 17, -19, 6). Svojo naslednjo tekmo bodo igrali 11. februarja v Hočah, ko se bodo v 14. krogu pomerili s svojim najbližjim zasledovalcem.

  Calcit Volley II – Ljubljana Volley 3:2 (23, -20, 17, -19, 6)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Figar, Adrovič.

  Calcit Volley II: Podbregar, Sladič, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca, Medved (L). Trener: Gašper Ribič.

  Ljubljana Volley: Trobiš, Pivk, Plaznik, Maček, Kšela, Adam, Mozetič, Brkopec, Mugerli, Pigarev, Toroš, Karimi, Zalokar (L), Hadžić (L). Trener: Ako Karimi.

  Varovanci Gašperja Ribiča so tudi v oslabljeni zasedbi, manjkala sta Miha Okorn in Jakob Drolc, nadaljevali svoj zmagoviti niz v drugoligaški konkurenci. Čeprav je bila pot do trinajste zmage v prvenstvu, s katero so Hočanom pobegnili na pet točk, težka, je bila njihova zmaga popolnoma zaslužena.

  Da bodo neugodni nasprotnik so Ljubljančani nakazali že v uvodnem nizu, v katerem so pred vstopom v končnico prišli do treh točk prednosti (21:18), vendar so jih Kamničani že na 21. točki ulovili, nato pa izkoristili svojo drugo zaključno žogo. V drugem nizu so gostje povedli s 3:0, do konca niza pa vodstva niso več izpustili iz rok. Vodili so tudi že z 22:12. Toda v tretjem nizu so Kamničani pokazali, zakaj so najboljša ekipa druge lige. Ljubljančanom so sredi niza pobegnili za sedem točk (16:9) ter niz mirno pripeljali do konca.

  V začetku četrtega niza so imeli domači odbojkarji veliko težav na sprejemu, Ljubljančani so povedli s 3:0 in 11:1, s tem pa je bil niz praktično odločen. Zato pa je bil odločilni peti niz popolnoma na strani domače ekipe, ki je povedla s 4:0, ob menjavi strani vodila s petimi točkami razlike, z odlično igro pa je nadaljevala vse do konca.

  »Nasprotnik je bil zelo dober. V nizih, ki smo jih izgubili, smo začeli zelo slabo, saj je nasprotna ekipa pritiskala s servisom. V prvem nizu smo prikazali borbeno igro v zaključku niza, kar ni bilo dovolj za preobrat. Toda ko je bilo najbolj potrebno, smo v petem nizu stopili skupaj, prikazali odlično igro in zasluženo zmagali,« je po tekmi dejal Jure Burkeljca, bloker kamniških odbojkarjev.