Osemnajst asov za zmago proti Šempetrankam

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v 17. kroga Sportklub prve odbojkarske lige  premagale SIP Šempeter s 3:0 (16, 14, 11). Že v sredo jih v Novi Gorici, ob 18.30, čaka prva polfinalna tekma Pokala Slovenije proti GEN-I Volleyju. V državnem prvenstvu bodo prihodnjo soboto gostile Formis. Tekma se bo začela ob 17.30.

  Calcit Volley – SIP Šempeter   3:0 (16, 14, 11)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Valentar, Juraja.

  Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 11, Stojilković 3, Vovk , Đorđević 1, Hutinski 5, Boisa, Kregar 3, Charuk 11, Sillah 16, Vukojević, Pucelj 10, Čižman 2, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  SIP Šempeter: Božič 1, Koren, 3 Vovk, Puckmeister, Bavdaž 6, Vidali 7, Mašulović 10, Simonović, Lebič 3, Kadunc (L). Trener: Beno Božič.

  Med tednom so slovenske državne prvakinje po hudem boju v Linzu prišle do pomembne zmage v srednjeevropski ligi, s katero so naredile velik korak proti polfinalu v tem tekmovanju, veliko težav, da so prišle do zmage pa so imele tudi pred tednom dni v Grosupljem. Domačinke so jim takrat kot prve v domačem prvenstvu odvzele točko, za presenečenje pa so poskrbele Šempetranke, ki so bile doma boljše od Nove KBM Branika. Toda v Kamnik so prišle v nekoliko oslabljeni zasedbi, brez Vite Črnila in Urške Sevčnikar, na drugi strani so Kamničanke prvič v letošnji sezoni zaigrale v polni zasedbi.

  Začetek uvodnega niza je še pripadel Šempetrankam, ki so z uspešnim napadom Lebič pobegnile za štiri točke (7:3), vendar so Kamničanke z asom Maše Pucelj povedle z 9:8. Po asu Vidali so gostje še enkrat prišle do vodstva (10:11), na servis Neneh Sillah, ki je dosegla tudi dva asa, pa so domače odbojkarice prišle do vodstva s 16:11. Ob zbrani igri so varovanke Gregorja Rozmana niz zanesljivo dobile. Lucille Charuk, ki je po daljšem času spet zaigrala za kamniško ekipo, je poskrbela za prvo od osmih zaključnih žog za zmago v prvem nizu. Kamniška kapetanka je s svojim tretjim blokom v prvem nizu to zmago tudi potrdila.

  V drugem nizu so gostje korak z domačo ekipo držale do pete točke, pred tem so vodile še s 5:3, z asom Charuk pa so Kamničanke kot prve v tem nizu pobegnile za štiri točke (9:5). Neja Vidali je z asom zaostanek svoje ekipe prepolovila (8:10), toda po novem asu domačink, tokrat Maše Pucelj, je bila njihova prednost spet plus štiri (12:8). Ko je Sillah dosegla še svoj tretji as na tekmi, je pri zaostanku petih točk (10:15), gostujoči trener Beno Božič vzel polminutni odmor. Toda tudi po njem gostje niso ulovile priključka, še več, Anđelka Radišković je z dvema uspešnima napadom prednost Calcit Volleyja povečala na sedem točk (17:10). Do konca niza Kamničanke niso popuščale, še naprej so pritiskale s servisi in po asu Nine Stojilković je bilo 2:0 v nizih za domačo ekipo.

  Tudi v tretjem nizu so domače odbojkarice nadaljevale dobro igro, še naprej so bile boljše na servisu in po asu Klare Kregar že na začetku povedle s 6:2. Po dveh zaporednih asih Charuk je bilo 11:5, po kar petih zaporednih Sillah pa že neulovljivih 22:10. Nato je bila v bloku uspešna še Radišković, Sillah je za vodstvo s 24:10 dosegla še svoj deveti as na tekmi, od 18 kamniških, tekma pa se je končala z lastno napako gostujoče ekipe.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zgodi se tudi tekma, ko ti gre vse na servisu in to je ena od zadev, ki jo skušamo osvojiti skozi treninge. Skratka, želimo priti do servisa, ki ima rep in glavo. Normalno se to ne da na vsaki tekmi, ampak danes je bila res ena od tistih, na kateri nam je to uspelo. Ob takšnem servisu je potem veliko lažje igrati blok in obrambo. To je tisti recept, ki bi ga morali ponavljati na vsaki tekmi. Bi pa lahko rekli, da je bila to danes na neki način naša zgodovinska tekma v letošnji sezoni, saj smo prvič igrali v polni zasedbi, v četrtek pa so bile prvič na treningu vse igralke. Edina želja do konca sezone je, da tako tudi ostane.«