Tri točke za zaključni turnir Mevze

  Dva dni po porazu z madžarsko ekipo Swietelsky Bekescsaba bodo odbojkarice Calcit Volleyja pred novo preizkušnjo, ko bodo v tekmi 11. kroga srednjeevropske lige gostile Kaštelo. Tekma se bo začela ob 19. uri, varovanke Gregorja Rozmana pa za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige krog pred koncem rednega dela tekmovanja potrebujejo le še zmago s 3:0 ali 3:1. Že v ponedeljek, 27. januarja, pa bodo v 12. krogu 1A. DOL gostile še Formis.

  Čeprav so v četrtek pred svojimi navijači v pokalu Challenge morale priznati premoč varovankam Vasje Samca, z izjemo prvega niza, ko je bilo čutiti preveliko spoštovanje do nasprotnic, navkljub porazu v igri kamniške ekipe le ni bilo vse tako črno.

  »Prvi niz zagotovo ni bil realen pokazatelj razmerja moči. Morda je res bilo preveč spoštovanja do izkušene madžarske ekipe, ko pa smo videli, da z njimi lahko tudi igramo, smo prikazali boljšo igro. Za kaj več bi morali predvsem bolje igrati na servisu, pa tudi v napadu s ‘kolov’ nismo bili dovolj učinkoviti. Ampak ne glede na končni izid, je čez slabih 14 dni še ena tekma, takrat bomo močnejši za Evo Pogačar, zato ni kakšne drame ali kakšnega hudega razočaranja po tem porazu. Tako ali tako je v soboto za nas v tem trenutku bolj pomembna tekma in takrat moramo biti pravi,« se je na kratko poraza proti Bekescsabi dotaknil domači trener Gregor Rozman.

  Izračun za sobotno tekmo, v kateri bo igrala tudi že povratnica Eva Pogačar, je preprost. Da bi si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ki bo 8. in 9. februarja v Novi Gorici, morajo proti Kaštelam osvojiti vse tri točke. V tem primeru bi bila njihova zadnja tekma rednega dela tekmovanja prihodnjo soboto v Zagrebu le še formalnost. Na roke jim je namreč šel poraz Zagrebčank pred devetimi dnevi v Brčkem.

  »Zagotovo nam bo vrnitev Pogačarjeve veliko pomenila. Ker smo ostali praktično v isti zasedbi, v kateri smo bili lani, ne bo imela toliko težav, da se uigra z ekipo. Z njo bomo pridobili širino, in če imaš na voljo dve podajalki, je tudi trenerju lažje. Toda z njo ali brez nje, Kaštelo preprosto moramo dobiti in ji vrniti za poraz v prvem delu srednjeevropske lige. Kaštela resda nima več možnosti za napredovanje, vendar ima svoje načrte, ampak to se nas ne tiče. Gledati moramo nase, najti tisto pravo igro, ki smo jo imeli v začetku sezone. Tudi proti Madžarkam smo dokazali, da nismo daleč od nje, zato se nimamo česa bati. Moramo se samo spočiti in iti v soboto v tekmo na polno,« je odločen trener Calcit Volleyja.

  Za kamniške odbojkarice pa tudi po sobotni tekmi še ne bo počitka. V začetku prihodnjega tedna se bodo v tekmi 12. kroga 1A. DOL pomerile s Formisom, v četrtek, 30. januarja, prav tako v domačem prvenstvu, pa še enkrat s SIP Šempetrom. A s tem serije tekem še ne bo konec, kajti prihodnjo soboto bodo v zadnjem krogu srednjeevropske lige gostovale v Zagrebu pri Mladosti. V četrtek, 6. februarja, jih čaka povratna tekma drugega kroga pokala Challenge v Bekescsabi in za konec, če bo vse potekalo po načrtih, še zaključni turnir srednjeevropske lige v Novi Gorici.

  Skratka, tekem ne bo manjkalo, vse svoje misli pa so Kamničanke usmerile v sobotni obračun s Kaštelo, ekipo, ki jih je v svoji dvorani premagala, to pa je bila ena od njenih treh zmag v srednjeevropski ligi.