Tokrat proti Kranjčanom vse točke

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 12. kroga 2. DOL za moške doma premagali Vet4Pet Triglav s 3:1 (-19, 21, 15, 20). V prihodnjem krogu bodo mladi kamniški odbojkarji že to soboto spet igrali doma. Ob 17.30 se bodo pomerili z Merkur Mariborom II.

  Calcit Volley II – Vet4Pet Triglav 3:1 (-19, 21, 15, 20)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 40, sodnika: Maglica, Golob.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca. Trener: Gašper Ribič.

  Vet4Pet Triglav: Radosavljević, Primšar, Pečnik, Kalan, Mohar, Kordež, Karničar, Urana, Šarec, Bratož, Sokol, Šluga, Verbič (L), Pavlin (L). Trener: Aleš Hribar.

  V prvi tretjini sezone so Kranjčani v svoji dvorani drugi članski ekipi Calcit Volleyja odvzeli točko, kar je do zdaj tudi edina izgubljena točka kamniške ekipe. Tudi v drugi medsebojni tekmi letošnje sezone je po prvem nizu kazalo, da bodo imeli varovanci Gašperja Ribiča težko delo, da pridejo še do svoje enajste zmage v 2. DOL. Enajste zato, ker bodo zaostalo tekmo z Ljubljano Volley igrali šele v začetku februarja. Toda po izgubljenem nizu so Kamničani zaigrali veliko boljše, tako da njihova zmaga ni bila več vprašljiva.

  Domači odbojkarji so tekmo začeli v postavi Urban Blaževič, Gregor Frece, Miha Okorn, Enej Sladič, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Marko Medved na liberu. V tej zasedbi so igrali celotno srečanje, le namesto Jureta Burkeljce je na servis prihajal Jakob Drolc. Kranjčani, ki jih vodi Aleš Hribar, nekdanji pomočnik Ribiča v prvi članski ekipi Calcit Volleyja, eno sezono je bil nato tudi sam trener prve ekipe, so v uvodnem nizu že na sredini niza vodili z 12:6. Visoko prednost so pred vstopom v končnico niza povečali na 17:9, kar jim je zadoščalo za zanesljivo zmago in vodstvu z 1:0 v nizih.

  V drugem nizu so Kranjčani ves čas sledili domači ekipi, tik pred končnico pa so prišli le na točko zaostanka (22:21). Toda to je bilo tudi vse, kajti s tremi zaporednimi žogami so domačini izid v nizih izenačili. Sredi drugega niza so Kamničani vodili že s 15:5, in čeprav so se jim gostje približali le na tri točke zaostanka (12:15), so niz zanesljivo dobili, kajti po novi seriji zaporednih točk so Kranjčanom pobegnili na 22:12 in z drugo zaključno žogo povedli z 2:1 v nizih.

  Četrti niz je bil spet bolj izenačen, saj sta bili ekipi pri 17. točki še izenačeni. V končnici je spet prišla do izraza večja kakovost kamniške ekipe, ki se je z drugo zaključno žogi veselila nove zmage.

  »Današnjo tekmo smo začeli počasi, z lastnimi napakami pustili nasprotniku, da je osvojil prvi set. Po prvem nizu smo začeli igrati bolje in dokazali, da smo bolj kakovostna ekipa, da imamo boljše igralce in brez težav osvojili tri nize. S tem nadaljujemo zmagoviti niz in upam, da bo tako še naprej,« je tekmo komentiral Marko Medved, libero Calcit Volleyja II.