Tekma bi lahko bila odločilna

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v sredo zabeležila še četrto zaporedno zmago v zeleni skupini 1A. DOL za ženske, s katero so še naprej na drugem mestu. Enako število točk ima tudi tretjeuvrščeni ATK Grosuplje. Prav z Grosupeljčankami bodo Kamničanke igrale v sedmem krogu. Tekma bo na sporedu v soboto, ob 19. uri, v športni dvorani Brinje v Grosuplju.

  V sredo so Kamničanke dvoboj z Ljutomerčankami, prišlo jih je le osem, začele z več kot polurno zamudo, saj se je zavlekel polfinalni obračun končnice med prvo ekipo Calcit Volleyja in Novo KBM Branika. Vendar poznejši začetek tekme ni zmotil varovank Francija Obolnarja, ki so imele v vseh treh nizih vajeti igre v svojih rokah, z učinkovito igro, dosegla je kar 18 točk, in odličnim sprejemom pa se je najbolj izkazala Zala Špoljarič, ki že nekaj časa spet igra na svojem starem igralnem mestu.

  »Čeprav mi je bilo tudi na mestu proste igralke lepo, sem si vseeno spet zaželela igrati na mestu sprejemalke. Vseeno je drugačen občutek, če lahko zaključiš napad. Sama tekma z Ljutomerčankami ni bila idealna, manjkalo nam je kar precej energije, vendar sem vesela, da smo ostale zbrane in brez večjih težav dobile vse tri nize,« je po peti zmagi v zeleni skupini dejala Špoljaričeva.

  V soboto mlado kamniško ekipo čaka morda že odločilna tekma za drugo mesto. Na prvi medsebojni  dvoboj so z Grosupeljčankami začele odlično, žal pa nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. Toda po tej tekmi Kamničanke ne poznajo več poraza, v gosteh so premagale Pucončanke in vodilne Ankarančanke ter doma Zrečanke in Ljutomerčanke.

  »Po zmagi v Puconcih smo dobile nov zagon. Zavedale smo se, da se je treba boriti za vsako točko, če bomo tudi prihodnjo sezono želele igrati med najboljšimi slovenskimi klubi. Na tekmo v Grosupljem se bomo temeljito pripravile. Zavedamo se, kako pomembna tekma je pred nami, zato bomo dale vse od sebe, da jo čim bolje končamo. Izkušnje bodo sicer na strani domače ekipe, vendar sta mladost in zagon na naši strani,« je odločna kapetanka Calcit Volleyja II, ki je priznala, da je lažje igrati v zeleni skupini, kot je bilo v rednem delu prvenstva.

  »V rednem delu prvenstva smo v glavnem igrale proti ekipam, ki so realno močnejše od nas. Tu smo ekipe bolj izenačene in vseeno je drugače, če padeš v serijo porazov, kot se nam je zgodilo v drugem delu rednega dela prvenstva. Zdaj je s tega stališča lažje, zmage pa so vedno dodatni motiv,« je še dodala Zala Špoljarič.

  V soboto bosta v zeleni skupini na sporedu še dve tekmi. V Puconcih se bosta pomerili ekipi, ki sta v prejšnjem krogu ostali praznih rok, s tem, da bo tekma bolj pomembna za domačo ekipo, ki bi z zmago še ostala v boju za drugo mesto. Varovanke Andreja Tota, ki so še edine brez zmage v zeleni skupini,  bodo gostile vse boljše Zrečanke, ki so v sredo v gosteh presenetile Ankarančanke.

  Pari sedmega kroga zelene skupine 1A. DOL za ženske

  Sobota, 6. april: ATK Grosuplje – Calcit Volley II (ŠD Brinje, 19.00), Roto-Kema Puconci – Ankaran Hrvatini (Zelena dvorana Puconci, 18.00), Ljutomer – Swatycomet Zreče (ŠD SIC Ljutomer, 19.00).