Svojo priložnost za ligo prvakinj bodo iskale v tretjem krogu

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj v Beogradu izgubile proti Crveni zvezdi z 1:3 (-15, 22, -14, -21). Tudi v prvi tekmi pred šestimi dnevi v Kamniku so bile s 3:1 (21, 19, -13, 24) boljše Beograjčanke, ki so se tako že uvrstile v ligo prvakinj. Kamničanke prihodnji torek, ob 20. uri, čaka prva tekma tretjega kroga kvalifikacij, v kateri bodo igrale s poraženkami dvoboja med ekipama Vasas Budimpešta in Tenerife. V domačem prvenstvu bodo v soboto, 12. novembra, ob  uri 19. uri gostovale v Hočah pri Formisu.

  Crvena zveza – Calcit Volley  3:1 (15, -22, -14, -21)

  Beograd – Športni center Voždovac, gledalcev 300, sodnika: Collados (Francija), Kellenberger (Nemčija).

  Crvena zvezda: Taubner 7, Đurđević (L), Mateska, Živojinović 9, Denisova 7, Marković 17, Ćirović 3, Vrcelj, Canak 3, Stojić 9, Janjić, Helić 7, Žigić (L), Rodić 10. Trener: Ratko Pavličević.

  Calcit Volley: Gorjup 1, Radišković 7, Vovk 3, Đorđević 1, Hutinski 5, Boisa 12, Kregar, Charuk 9, Vukojević 1, Pucelj 12, Čižman 2, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  Minulo soboto so Beograjčanke v derbiju srbskega državnega prvenstva v Stari Pazovi prvič v letošnji sezoni zapustile igrišče sklonjenih glav, več uspeha v derbiju slovenskega državnega prvenstva pa so imele Kamničanke, ki so v derbiju slovenskega prvenstva premagale Novo KBM Branik. Toda po prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij so bile v boljšem položaju odbojkarice Crvene zvezde, ki so za uvrstitev v ligo prvakinj potrebovale le dva niza. To je domačinkam uspelo že v tretjem nizu, delno tudi po zaslugi Kamničank, ki so bile premalo prodorne na servisu in v napadu, ob tem so naredile tudi preveč lastnih napak. Četrti niz je bil nato le še formalnost.

  Do osme točke uvodnega niza so kamniške odbojkarice držale korak z domačinkami, ki so na servis Jelene Stojić, ki je bila v Kamniku proglašena za najboljšo igralko tekme, prišle do petih točk prednosti. Crvena zvezda je imela več rešitev v napadu, tudi boljše v bloku, na drugi strani so gostje le s težavo zaključevale napade. Največ, kar je Kamničankam v nadaljevanju niza uspelo, je bilo, da so prišle do štirih točk zaostanka, niz se je končal s točko Božice Marković.

  V drugem nizu so se varovanke Gregorja Rozmana le zbrale, boljše so bile tudi na servisu in prav po seriji dobrih začetnih udarcev Mile Đorđević so domačinkam pobegnile za štiri točke (10:6). Za novo serijo točk je s svojimi začetnimi udarci poskrbela še Neja Čižman, in ko je Lucille Charuk zaključila napad za 16:8, se je Kamničankam prvič nasmihalo izenačenje v nizih. Osem točk prednosti so imele tudi še po uspešnem napadu Maše Pucelj (19:11), vendar je bila pot do zmage v drugem nizu še dolga. Beograjčanke so se v končnici niza približale na dve točki zaostanka (20:22), da pa ni prišlo do preobrata, je poskrbela 16-letna Pucelj.

  Kar domačim odbojkaricam ni uspelo v drugem nizu, jim je v tretjem, v katerem so Kamničanke imele vse preveč težav na sprejemu, prav tako v napadu in z lastnimi napakami. Po eni od njih je Crvena zvezda povedla z 12:6, in čeprav je Rozman vzel še svoj drugi polminutni odmor v tretjem nizu, to ni spremenilo poteka tekme. Sledilo je še nekaj menjav, namesto Naje Boise je v igro vstopila Ana Marija Vovk in namesto Đorđević mlada Ula Gorjup, vendar je bilo vse to zaman. Niz je končala Ana Živojinović, s tem pa so se domačinke tudi uvrstile v ligo prvakinj.

  V četrtem nizu je kamniški trener priložnost ponudil mlajšim igralkam, ki so do osme točke držale korak z Beograjčankami, toda po treh zaporednih točkah domače ekipe je Rozman vzel polminutni odmor. Tudi v domači ekipi je njihov trener Ratko Pavličević ponudil priložnost mlajšim igralkam, še vedno pa je v igri ostala izkušena korektorica Adela Helić. Pred vstopom v končnico niza je imela Crvena zvezda že pet točko prednosti (20:15), kar je bilo dovolj za še drugo zmago nad kamniško ekipo, čeprav so se gostje na servis Čižman približale le na dve točki zaostanka (21:23). Z blokom je tekmo končala Isidora Rodić.

  S kom bodo Kamničanke igrale odločilni tekmi za uvrstitev v ligo prvakinj, bo znano po jutrišnji povratni tekmi v Budimpešti. V prvi, pred tednom dni, je Vasas v gosteh premagal Tenerife s 3:0.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: “Crvena zvezda nas je zasluženo premagala tudi v drugi tekmi in se uvrstila v ligo prvakinj. Mi bomo žal morali iskati priložnost v tretjem krogu. Danes nismo  uspeli najti odgovora na njihovo dobro igro na servisu. Mislim, da so bile za razred boljše v igri servis-sprejem in potem je zelo težko proti ekipi, ki dobro igra v bloku, zaključevati napade. Na izdelane akcije je bila njihova blok obramba na pravem mestu in več kot osvojiti drugi niz nam danes ni uspelo. Ni pa razloga za slabo voljo. Treba je nadaljevati s treningi ter se, kar se da kvalittno in dobro pripraviti na naslednjega nasprotnika. Upam, da nam bo v tretje uspelo.”