Sezono končale, kako drugače kot s 3:2

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v svoji zadnji tekmi sezone v 26. krogu 1B. DOL s 3:2 (27, 21, -17, -21, 13) premagala Braslovče in končala na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

  Calcit Volley II – Braslovče 3:2 (27, 21, -17, -21, 13)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 6, Maček 22, Ifko 10, Vravnik 4, Stupar, Butalič (L), Žvegla, S. Sitar 13, Gojak (L), Gimpelj 20, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Braslovče: Bednjanič 20, Šketa Rozman 15, Donko, Kodrun, Jelen (L), Posedel 13, Kodrun 4, Oštir, Ferlež (L), Fužir 6, Kalar 2, Satler 9, Stropnik 6. Trenerka: Taja Steblovnik.

  V četrtem delu državnega prvenstva varovankam Tjaše Gadža ni šlo vse po načrtih, tako da je o končnem tretjem mestu odločala tekma z Braslovčankami, ki so jih v letošnji sezoni dvakrat premagale in enkrat izgubile. V maratonskem dvoboju so slavile Kamničanke, ki so do zmage prišle v tie-breaku, njihovemu že osmemu v letošnji sezoni. Šest so jih dobile, tudi enega proti Braslovčam, dvakrat pa so bile boljše od njih Koprčanke, ki bodo prihodnjo sezono igrale v Sportklub prvi odbojkarski ligi.

  Prvi niz se za domačo ekipo ni začel nič kaj obetavno, saj so gostje z asom Brine Stropnik povedle s 5:1, po uspešnem napadu svoje najbolj učinkovite igralke, Neže Bednjanič, pa že z 18:13. Toda po drugem polminutnem odmoru so se le zbrale in z asom Sare Sitar povedle z 20:19. V napeti končnici so Kamničanke po zaslugi Anje Maček izkoristile svojo četrto žogo, eno so imele tudi braslovške odbojkarice.

  Manj napet je bil drugi niz, v katerem so na servis Kaje Gimpelj Kamničanke dosegle osem zaporednih točk, zadnjo Tina Topič z blokom za vodstvo z 9:1. Čeprav so se jim gostje v končnici niza približale na dve točki zaostanka (21:23), kamniško vodstvo z 2:0 v nizih ni bilo ogroženo, saj je Gimpljeva z dvema zaporednima napadoma končala niz.

  Tretji in četrti niz sta bila minila v prevladi gostujoče ekipe. Sredi tretjega niza so Braslovčanke po napaki domače ekipe vodile s 13:6 in nato brez večjih težav ohranjale visoko prednosti, v četrtem pa so do prve večje prednosti (13:8) prišle z blokom Tije Šketa Rozman in nato izkoristile tretjo zaključno žogo za izenačenje v nizih.

  Tudi v petem nizu je dolgo kazalo na gostujočo zmago, kajti po točki Šketa Rozmanove je bilo že 6:1 za Braslovče, ki so ob menjavi strani prav tako vodile za pet točk. S petimi točkami prednosti so vodile tudi še pri 11:6, toda po treh zaporednih točkah Maje Ifko so se jim Kamničanke približale na točko zaostanka. Topičeva je z blokom izid izenačila, Kristina Stupar pa z asom poskrbela za dve zaključni žogi. Drugo je izkoristila Topičeva.

  Izjava po tekmi

  Anja Maček, odbojkarica Calcit Volleyja II: »Vesele smo, da smo sezono zaključile z zmago. Imele smo kar nekaj vzponov in padcev v igri, ampak smo se uspele v zadnjem nizu pobrati in ga odigrati kot znamo. Čestitke Braslovčam za borbeno igro.«