Šempetranke pred povratno tekmo z Zagrebčankami

  Odbojkarice Calcit Volleyja pred povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj, v kateri bodo prihodnjo sredo gostile zagrebško Mladost, čaka še tekma četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige. V športni dvorani Kamnik bodo v soboto, ob 20. uri, gostile SIP Šempeter.

  Za kamniškimi odbojkaricami je prva tekma prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj, v kateri so v Zagrebu ostale brez osvojenega niza, ob najslabši predstavi v letošnji sezoni. V njihovi igri je bilo vse preveč lastnih napak, kar 29 v treh nizih, zatajile so tudi na sprejemu, servisu in napadu. Njihov trener Gregor Rozman se je po tekmi spraševal, ali so sploh bile v Zagrebu.

  »Trener ima prav. Seveda smo si želele zmagati, za ti tekmi smo se pripravljale od začetka sezone, ampak nekako nam nič ni steklo tako, kot smo si zamislile. Morda tudi zato, ker je bila to naša prva tekma v sezoni proti močnim nasprotnicam. Mislim, da smo tekmo začele preveč prestrašeno in nas je posledično to kaznovalo,« je o porazu v Zagrebu dejala Katja Banko, letošnja kamniška okrepitev na mestu proste igralke.

  Ampak kakorkoli že, izgubljenega ni še prav nič, tako ali tako se bo vse odločalo v Kamniku, le da bodo morale Kamničanke ob zmagi s 3:0 ali 3:1 loviti še zlati niz. Toda njihova igra bo morala biti popolnoma drugačna.

  »Res je, nič še ni izgubljenega. Morale bomo bolj odločno in samozavestno vstopiti v igro in pokazati kaj znamo, ker to, kar smo pokazale v Zagrebu, sploh ni bila naša igra. Vsaka od nas bo morala dati vse od sebe, morale bomo stopiti skupaj in pokazati, da znamo tudi me igrati odlično odbojko,« je odločna odbojkarica, ki je prav na dan tekme z Mladostjo praznovala svoj dvajseti rojstni dan.

  Zadnja preizkušnja pred povratno tekmo z Zagrebčankami bo SIP Šempeter, v katerem je Banko začela svojo igralsko kariero. Njena nekdanja ekipa, ki je lani enkrat presenetila Kamničanke, v letošnji sezoni še ni zmagala. Po koncu lanske sezone so jo zapustile Anja Mazej, Tali Lekše, Ronja Štampar, Kaja Gimpelj in Katja Mihalinec, prišle pa Nika Bavdaž, izkušena srbska sprejemalka Nataša Mašulović, Staša Jazbinšek, Eva Leskošek, Maja Lebič, Urša Sevčnikar in Ira Kadunc.

  »Lanska šempetrska ekipa, ki je enkrat premagala Calcit Volley, je letos čisto spremenjena. Sestavljena je iz mladih, nadarjenih igralk, s katerimi sem trenirala v mlajših selekcijah. Mislim, da bomo morale biti najbolj pozorne na njihovo novo igralko, sprejemalko Natašo Mašulović, niti slučajno pa jih ne smemo podcenjevati, ker znajo tudi one pokazati dobro igro,« je o Šempetrankah spregovorila odbojkarica, ki pa je v Kamnik prišla iz novogoriškega GEN-I Volleyja.

  »Težko je reči, v čem se vsi trije klubi razlikujejo. Vsak od teh klubov je popolnoma drugačen. Tudi izkušnje imam drugačne. V Šempetru sem bila domača igralka in mi je bilo vse zelo domače. Tudi punce smo bile bolj ‘vaške’, je pa res, da to, kar zdaj kažem na igrišču, so me naučili v Šempetru. V Novi Gorici je bilo vse skupaj že bolj strogo. Dobila sem tudi največ možnosti, da se dokažem v prvi slovenski ligi in posledično so me tudi v Calcitu opazili, kar je bila že od nekdaj bila moja želja. Trenira in dela se pridno, temu primerni so tudi rezultati,« je še dejala Banko, ki je bila na širšem seznamu slovenske ženske reprezentance. Z dobrimi igrami v kamniškem dresu lahko prepriča selektorja Marca Bonitta, da jo pokliče za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Belgiji, Italiji, Estoniji in Nemčiji.

  »Moji cilji so, da bi z ekipo osvojili oba domača naslova, prvo mesto v srednjeevropski ligi, še bolj pomembno mi je, da bi bil klub zadovoljen z mojo igro in z delavnostjo. Ampak prvi kratkoročni cilj pa je, da v sredo premagamo Mladost in se uvrstimo v drugi krog kvalifikacij lige prvakinj.«

  Na preostalih treh tekmah četrtega kroga državnega prvenstva, vse bodo prav tako na sporedu v soboto, bo najbolj zanimivo v Hočah, kjer bo neporaženi Formis gostil GEN-I Vollley. Prav tako neporažena Nova KBM Branik bo gostovala v Grosuplju, v Kopru pa bosta igrala Ankaran in Krim.