Šempetranke bodo dober test za ligo prvakinj

  Varovanke Aljoše Jemca so v prvem letošnjem derbiju z Novo KBM Branika vknjižile še sedmo zmago, s katero so se še bolj učvrstile na vrhu prvenstvene lestvice Sportklub prve odbojkarske lige – ženske. Žal so Novogoričanke v nedeljo morale odpovedati derbi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige  ženske, tako da Kamničanke pred prvim turnirjem lige prvakinj v Trevisu čakata še dve tekmi. Prva bo na sporedu že v sredo, 2. decembra, ko bodo v zaostali tekmi osmega kroga ob 17. uri gostile SIP Šempeter, v soboto, 5. decembra pa jih čaka še gostovanje pri Ankaranu.

  Prvi letošnji derbi z Novo KBM Branikom so Kamničanke, tako kot zadnjega lanskega, ki jim je na koncu tudi prinesel naslov državnih prvakinj, dobile brez izgubljenega niza. »Pričakovale smo, da bo tekma bolj izenačena, saj so Mariborčanke vedno zelo nevarne in kakovostne. Mislim pa, da njihova letošnja ekipa, ki resda ni bila v polni zasedbi, ni tako močna, kot je bila lanska, je pa res, da ji tudi mi nismo pustili, da bi se razigrala. Pozna se nam, da smo v zadnjih tednih, ko ni bilo tekem, trdo trenirale, zato tudi nisem presenečena, da smo delovale tako dobro,« je po zmagi v Mariboru dejala Lucille Charuk, kanadska blokerka v dresu Calcit Volleyja, ki pa se dobro zaveda, da bo pot do ubranitve lanskoletnega naslova še dolga.

  »V tej sezoni bo veliko izzivov, glavni pa bo potrpežljivost, kajti že zdaj je veliko tekem preloženih, verjetno jih bo še nekaj, tako da se bomo morali temu prilagoditi. Kot smo lahko videli v lanski sezoni, je pomembna prav vsaka tekma, vsaka točka, zato v rednem delu ne želimo izgubljati točk, kar bi bilo lahko na koncu usodno. Seveda si želimo, da bi to sezono končali z ustrezno serijo končnice, vendar tega ne moremo predvidevati, zato ne želimo ničesar tvegati.«

  V kamniškem taboru so se sicer veselile dvoboja z GEN-I Vollelyjem, ki je v svojih dozdajšnjih petih tekmah le enkrat izgubil, vendar je bolezen v novogoriškem taboru tokrat preprečila, da bi prišlo do medsebojnega obračuna. Tako bo za varovanke Aljoše Jemca zadnji težji test pred turnirjem v Trevisu sredina tekma s Šempetrankami, ki so jih na uvodu sezone premagale s 3:0, vendar v zadnjem času četa Bena Božiča igra vse boljše.

  »Škoda, ker v nedeljo ni bilo tekme, saj bi nam še ena težja preizkušnja prišla še kako prav. Prav tekme z Novo KBM Branikom, GEN-I Volleyjem in SIP Šempetrom so tiste, ki poskrbele za tisto pravo tekmovalno vzdušje, ki nas čaka na prvem turnirju lige prvakinj. Šempetranke na prvi letošnji medsebojni tekmi še niso bile v najboljši formi, videlo se jim je, da so nekoliko pozneje začele s pripravam in na sezono. V zadnjem času igrajo zelo dobro, tako da bo to pravi test za Treviso.«

  Do turnirja v Trevosu je še natančno teden dni, dejstvo pa je, da je skupina, v kateri so Kamničanke, zelo zahtevna. Minuli konec tedna so vsi trije nasprotniki Calcit Volleyja slavili v domačem prvenstvu. Conegliano še dvanajstič zapored in je edina ekipa v italijanski Serie A, ki je še brez poraza, Fenerbahče je z dvema porazoma drugi, brez poraza po sedmih odigranih krogih pa je tudi Nantes.

  »Conegliano in Fenerbahče sodita med najboljše klube v Evropi, delček tega, kaj nas na teh tekmah čaka, pa smo pred slabima dvema mesecema okusile na tekmah z Lodžem. Zavedamo se, da bo v Italiji vse skupaj samo še težje, v vsakem primeru pa pričakujem, da bomo do takrat še dvignile raven svoje igre,« pa je Charukova nekaj besed namenila tudi ligi prvakinj.