Šele po Šempetrankah o Grkinjah

  V torek odbojkarice Calcit Volleyja čaka prva tekma prvega kroga pokala CEV, ko bodo doma gostile grški Olympiacos, vendar njihov trener Gregor Rozman opozarja, da je pred njimi zelo zahtevno gostovanje v Šempetru v Savinjski dolini. Kamničanke se bodo to soboto, ob 19.30, v 11. krogu Sportklub prve odbojkarske lige pomerile z domačim SIP Šempetrom.

  Kamniške odbojkarice so se med tednom po prepričljivi zmagi nad ekipo ATK Grosuplje uvrstile v polfinale pokala Slovenije, kjer se bodo pomerile z GEN-I Volleyjem. Vendar je do prve tekme, ki bo v Novi Gorici, še dva meseca časa, zato o njej v kamniškem taboru seveda ne razmišljajo. Tako kot tudi ne o Olympiacosu.

  »Tudi v sredo ni bilo vse dobro, še vedno je veliko stvari, ki jih moramo boljše oddelati. Pozitivno je to, da igralke razumejo, na katerih stvareh moramo delati in na kaj moramo biti pozorni, pa tudi, da je vsaka tekma pomembna, in to ne glede na nasprotnice. To je tisto, kar mi proti Krimu ni bilo všeč. Igralke se morajo zavedati, da je to edini način, da bomo tekme proti močnejšim nasprotnicam odigrali na višji ravni,« je o zadevah, ki so ga motile na zadnji prvenstveni tekmi, spregovoril Gregor Rozman, ki se zaveda, da bodo morale njegove varovanke na bistveno višji ravni igrati že to soboto.

  »Šempetranke v zadnjih krogih igrajo veliko boljše, kot so v prvem delu prvenstva. Pred tremi krogi so tako v gosteh slavile v Novi Gorici, v prejšnjem krogu so premagale Formis, kar pomeni, da bo to popolnoma druga ekipa, kot je bila v Kamniku. Poleg tega bodo lahko šle v tekmo sproščeno, zato nas čaka vse prej kot lahka tekma. Od prve do zadnje točke bomo morali igrati resno, s pravim pristopom, še zlasti v luči torkove tekme v pokalu CEV,« opozarja trener Kamničank, ki se, potem ko bo po več kot dveh letih odmora za Novo KBM Branik spet zaigrala Iza Mlakar, zaveda, da je pred njegovo ekipo še dolga pot do ubranitve naslova državnih prvakinj.

  »Tega se še kako zavedamo, me pa njena vrnitev veseli, ker je to velik plus za slovensko žensko odbojko. Dejstvo je, da bomo z njeno vrnitvijo imeli težje delo, toda tu ni samo Nova KBM Branik, tu je tudi vedno boljši GEN-I Volley, tako da nas čaka še zelo zanimivo nadaljevanje prvenstva.«

  V kamniškem taboru imajo pred sobotnim gostovanjem v Savinjski dolini nekaj težav z boleznimi, vendar se na to ne ozirajo.

  »To so normalne težave, ki se med sezono dogajajo. Prave ekipe to znajo prebroditi in verjamem, da jo bomo tudi mi,« se s temi zadevami ne želi obremenjevati Rozman.

  V prvi letošnji medsebojni tekmi so Kamničanke doma premagale SIP Šempeter s 3:0 (23, 16, 17). Preostale tekme enajstega kroga pa so še Nova KBM Branik – ATK Grosuplje, ki bo na sporedu že danes, jutri pa bosta še tekmi med GEN-I Volleyjem in Formisom ter Krimom in Ankaranom.