Lepa popotnica za povratno tekmo v Murski Soboti

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije doma premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (16, 18, 22). Povratna bo v sredo, 21. decembra, v Murski Soboti, v soboto, 10. decembra pa bodo Kamničani ob 18. uri v 11. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostovali v Mariboru.

  Calcit Volley – Panvita Pomgrad 3:0 (16, 18, 22)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, sodnika: Markelj, Pevc.

  Calcit Volley: Planinšič 1, Vinkovič 1, Lazar, Klobučar 13, Arsenoski, Okroglič (L), Sosa Sierra 13, Mitrašinović 12, Aponza 4, Pavlović 4. Trener: Matija Pleško.

  Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 6, Avšič, Drvarič 2, Vrabl (L), Suhadolnik, Rojnik 9, Kovačič 4, Legen 1, Bedrač 7, Fužir, Novak (L), Jurić 14. Trener: Dejan Fujs.

  Čeprav so v soboto v derbiju državnega prvenstva Kamničani iz rok izpustili lepo priložnost, da kot prvi po letu in pol premagajo ACH Volley, jih nesrečni poraz ni zaustavil v prvem četrtfinalnem obračunu Pokala Slovenije. Še več, Sobočani, ki so v prvenstvu na tretjem mestu, so bili razigranim domačinom konkurenčni le v tretjem nizu, in to kljub temu, da Matija Pleško ni mogel računati na libera Alana Košenino in Nika Mujanovića. Oba sta manjkala zaradi bolezni, vendar bosta v soboto, ko bodo Kamničani v prvenstvu gostovali v Mariboru, najverjetneje že na voljo svojemu trenerju.

  V odsotnosti Košenine je mesto libera prevzel Jure Okroglič, ki je svojo nalogo opravil odlično, tako kot njegovi soigralci, ki so že na začetku uvodnega niza, ko so na servis Luisa Sose Sierre in po uspešnem napadu zaključili serijo petih zaporednih točk za vodstvo z 8:2. Tudi v nadaljevanju niza niso popuščali in z učinkovito igro v napadu so vztrajno večali svojo prednost vse do 20:9, ko je akcijo zaključil Tomislav Mitrašinović. Uvodni niz se je končal z lastno napako gostov.

  Tudi v drugem nizu so si Kamničani do sredine niza priigrali visoko rednost, ko so z asom Sierre Sose in blokom Jana Klobučarja povedli s 15:8. Sobočani se do konca niza, ki ga je končal Klobučar, na manj kot šest točk zaostanka niso približali. Zato pa so bili bolj konkurenčni v tretjem nizu, v katerem so po lastni napaki domače ekipe povedli z 8:5. Vendar je Sierra Sosa na deseti točki izid izenačil, Uroš Pavlović pa je Kamničane popeljal do vodstva z 12:11. Čeprav si domačini kakšne večje prednosti niso priigrali, so ves čas vodili, največ za tri točke, takšna pa je bila razlika tudi ob koncu niza.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Pohvaliti moram Jureta Okrogliča, ki je bil v soboto eden naših najboljših igralcev v napadu, vendar se je podredil interesom ekipe in na mestu libera odigral zelo dobro tekmo. Pravzaprav to velja za celotno ekipo, tako da sem danes lahko zadovoljen in z igro in z rezultatom.«