Ribičeva četa še naprej brez poraza v 2. DOL

    Druga članska ekipa Calcit Volleyja je v sredo, v preloženi tekmi četrtega kroga v gosteh premagala Črnuče II s 3:1 (21, -19, 24, 20). To je bila njena že peta zmaga v petih tekmah, tako da so skupaj z ekipo Morvolley Mislinja na prvem mestu prvenstvene lestvice s 15 točkami. V prihodnjem tednu mlade Kamničane čakajo kar tri tekme, v ponedeljek, 10. maja bodo v tekmi sedmega kroga v dvorani OŠ Stranje gostili Vet4Pet Triglav (19.00), dva dni pozneje se bodo prav tako doma pomerili v tekmi petega kroga z ekipo Kostanjevica na Krki (18.00), v soboto, 15. maja, pa jih v tekmi osmega kroga čaka še gostovanje v Mislinji (19.00).

    V letošnji sezoni so kamniški odbojkarji enkrat Črnučane že premagali, takrat brez izgubljenega niza, vendar je bila pozneje tekma, kot tudi vse druge v prvem delu sezone, razveljavljena. V tokratni so imeli varovanci Gašperja Ribiča precej težje delo.

    »Zmagali smo, to je tudi najbolj pomembno, je pa res, da smo do treh točk prišli po izenačeni tekmi. Pred tekmo smo imeli kar nekaj težav, saj si je v ponedeljek naš prvi organizator igre Urban Blaževič zvil gleženj, zato smo začeli z Nikom Drnovškom, ki pa vendarle ni tako uigran s soigralci. V prvem nizu je še šlo, v drugem pa nikakor nismo prišli do svoje igre, zato je v nadaljevanju vseeno igral tudi Urban Blaževič, tako da smo tretji niz nekako izvlekli, četrtega pa smo dokaj gladko dobili. Še vedno ima težave s koleni Teo Podobnik, kar se je tudi poznalo v naši igri,« je razloge za težko priborjeno zmago opisal Gašper Ribič, ki ga z njegovimi varovanci čaka izredno naporen teden, v katerem bo bolj ali manj tudi znano ali se bodo Kamničani neposredno uvrstili v 1B. ligo.

    »Že v ponedeljek nas čaka tekma s Kranjčani, ki niti malo ne bo lahka, kar velja tudi za sredino tekmo s Kostanjevico na Krki, ki je do zdaj izgubila le eno tekmo, v soboto pa se bomo v gosteh pomerili z Mislinjo. Do konca prvenstva nas čaka nato le še tekma s Framom, tako da bomo v tem tednu videli, kakšne so naše možnosti za napredovanje,« je težak razpored Kamničanov opisal Ribič.

    Proti Črnučam II so tekmo začeli Nik Drnovšek, Gregor Frece, Nik Mujanovič, Teo Podobnik, Ambrož Poljanšek, Nejc Kregar in libero Marko Medved. V drugem nizu je nekaj časa igral tudi Miha Okorn, namesto Kregarja pa je priložnost dobil Rok Podbregar in v tej zasedbi to nato tudi končali tekmo. V ekipi sta bila še Mark Uršič in Žiga Koncilja.