Razigrane Kamničanke zanesljivo v finale državnega prvenstva

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi polfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige v Novi Gorici premagale GEN-I Volley s 3:0 (10, 19, 13). Kamničanke so s 3:0 (14, 22, 19) premagale Novogoričanke tudi v prvi tekmi, tako da so se z 2:0 v zmagah uvrstile v finale. Njihov nasprotnik bo ali Nova KBM Branik ali SIP Šempeter. Druga tekma bo na sporedu v torek, prvo tekmo so s 3:0 dobile Mariborčanke.

  GEN-I Volley – Calcit Volley  0:3 (-10, -19, -13)

  Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 100, sodnika: Vrenko, Melavc.

  GEN-I Volley: Bagherpour 2, San. Damjanović 1, Leban 9, P. Marušič 5, Saš. Damjanović, Rituper 3, Banko (L), Š. Marušič, Makuc, Žigon, Sekulić 2. Trener: Majda Čičič.

  Calcit Volley: Pavlović Mori 4, Mihevc 6, Javornik (L), Radišković 11, Šiftar, Vovk, Brulec Kostić 15, Lenart, Boisa 3, Janežič (L), Charuk 12, Sillah 9, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

  Že na prvi polfinalni tekmi so kamniške odbojkarice upravičile vlogo favoritinj, razmerje moči pa se ni spremenilo niti na drugi tekmi. Novogoričanke po napornih četrtfinalnih tekmah z Ankaranom niso imele več dovolj moči, zaradi poškodbe je manjkala tudi njihova prva korektorica Neli Goršek, da bi se resneje upirale Kamničankam, ki so na drugi polfinalni tekmi prevladovale v vseh elementih odbojkarske igre. Calcit Volley je dosegel sedem asov (GEN-I Volley štiri), imel 11 blokov (GEN-I Volley dva), njegov napad je bil 56- odstoten (GEN-I Volley 21-odstoten, sprejem pa 47-odstoten (GEN-I Volley 39-odstoten).

  V začetku prvega niza so gostje z blokom Andjelke Radišković povedle s 3:0, po uspešnem napadu Lucille Charuk s 5:1. Novogoričanke so se jim z asom Polone Marušič še približale na točko zaostanka (4:5), toda po njihovi lastni napaki so Kamničanke spet pobegnile za štiri točke (9:5). Na servis Eve Pavlović Mori so Kamničanke s petimi zaporednimi točkami, zadnjo je prispevala Olivera Brulec Kostić, domačinkam pobegnile za devet točk (15:9), toda tudi po polminutnem odmoru ni bilo konec novogoriških težav na sprejemu. Pavlović Mori je izvajala še devet začetnih udarcev, vse do 24:9. Dosegla je sicer le en as, zato pa so bile njene soigralke učinkovite v napadu in bloku. Niz se je končal s sedmo lastno napako GEN-I Volleyja.

  Gladko dobljeni uvodni niz je v začetku drugega za trenutek uspaval kamniško ekipo, ki je po uspešnem napadu Saudabeh Bagherpour zaostajala za tri točke (3:6). Toda po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana so Kamničanke z blokom Fatoumatte Sillah povedle z 9:7. Polona Marušič je še izenačila na 9:9, z asom Katje Mihevc pa so kamniške odbojkarice prišle do štirih točk prednosti (14:10). Do konca niza so se Novogoričanke z blokom Polone Marušič še približale na dve točki zaostanka (15:17), z delnim izidom 5:1 za Calcit Volley pa je bil tudi drugi niz odločen. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Andjelka Radišković.

  Novogoričanke, ki so svoj cilj z uvrstitvijo v polfinale končnice dosegle, so se sprijaznile s porazom. Na servis Katje Mihevc so gostje povedle s 4:0, po asu Brulec Kostić je bilo že 8:2. Domača trenerka Majda Čičič je vzela polminutni odmor, toda tudi po njem so Kamničanke dosegle še tri točke. S tem je bila tekma praktično odločena, kajti v domači ekipi ob vseh težavah na sprejemu ni bilo igralke, ki bi lahko prebila kamniški blok. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Naja Boisa.