Brulec: Odločala bo dnevna forma in želja po zmagi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so pred najbolj pomembnimi tekmami sezone. V sredo jih ob 20. uri v mariborski športni dvorani Lukna čaka prva polfinalna tekma končnice Sportklub prve odbojkarske lige z aktualnim državnim prvakom, Merkur Mariborom. Druga polfinalna tekma bo na sporedu šele 14. aprila, v Kamniku, morebitna tretja pa dva dni pozneje spet v Mariboru. V drugem polfinalu se bosta pomerila ACH Volley in Panvita Pomgrad.

  Varovanci Matije Pleška so v četrtfinalu končnice v obeh tekmah morali vložiti kar precej truda, da so zlomili odpor neugodnih Črnučanov. Že v rednem delu sezone se je na dveh tekmah pokazalo, da so Črnuče lahko zelo nevarne, če jim steče servis. In prav to se je tudi zgodilo.

  »Pripravljeni smo bili na to, da nas čakata težki tekmi. Črnuče niso imele česa izgubiti in običajno je potem veliko lažje igrati. Veliko so tvegali s servisom, kjer sta vedno le dve možnosti; ali bo ekipa naredila veliko napak ali pa bo z njim veliko naredila. Črnučani so na obeh tekmah naredili kar precej škode, zato smo tudi imeli veliko težav. A kot sem dejal, pričakovali smo, da bo nekaj podobnega, vendar smo na koncu obe tekmi dobili in se popolnoma zasluženo uvrstili v polfinale končnice,« je o tekmah s Črnučani dejal Jan Brulec, podajalec kamniških odbojkarjev, ki jim po slabšem začetku sezone ni prav veliko manjkalo, da bi redni del sezone končali na drugem mestu. Na ta način bi prišli do prednosti domačega igrišča v polfinalnih obračunih, toda do edine zmage v štirih medsebojnih tekmah so prišli prav v Mariboru.

  »Na začetku sezone je bilo preveč tekem, ko nismo igrali v polni zasedbi, tako da je bil naš zaostanek vendarle prevelik. Mislim pa, da domače igrišče kakšne velike vloge ne bo imelo. V našem dvoboju favorita ni. Karte so odprte, taktičnih skrivnosti ni, tako da bo odločalo to, kdo bo imel boljšo dnevno formo in katera ekipa bo pokazala večjo željo po zmagi,« pred sredino tekmo meni Brulec.

  Mariborčani so bili pred časom v manjši kriz, kar se je zlasti pokazalo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, toda to je zdaj, vsaj sodeč po zadnjih tekmah, že preteklost. Prav tako so težave s prvega dela sezone prebrodili tudi Kamničani, ki so po novem letu izgubili le domačo tekmo z ACH Volleyjem.

  »Manjše krize med sezono pridejo pri vseh ekipah. Morda je še v najbolj konstantni formi ACH Volley, ki tudi rotira največ igralcev in je šel lažje čez to krizo. Nas so nekoliko zaustavile poškodbe na začetku sezone, predvsem tu mislim na Mitjo Gasparinija, ko smo igrali z Mariborčani in Ljubljančani, pa SK Zadrugo Aich/Dobom v srednjeevropski ligi. Ni ravno preprosto, ko skozi vse priprave delaš v nekem ritmu, nato pa se čez noč vse spremeni. Vendar se na to zdaj ne gre ozirati.«

  Na vseh dozdajšnjih medsebojnih tekmah z Mariborčani je Kamničanom največ težav povzročal korektor Ahmed Ikhbayri. Še zlasti v polfinalu Pokala Slovenije, čeprav je bila kamniška ekipa nanj dobro pripravljena.

  »Na tem zaključnem turnirju je bil Ikhbayri na obeh tekmah v vrhunski formi. Ampak kot sem dejal, taktičnih skrivnosti ni, mi vemo vse o njih, o njihovih največjih odlikah, kdo je njihov najboljši napadalec, kdo dobi največ žog, koga moramo zaustaviti. Toda to ne pomeni prav veliko, če potem tega na parketu ne narediš. Predvsem mislim, da bo zelo pomembno, kako bomo izvajali začetne udarce. Kadar imamo z njim težave, je tudi naša igra slabša, kar se je pokazalo tudi proti Črnučam na obeh četrtfinalnih tekmah. Preprosto bomo morali biti v vseh elementih v svojem maksimumu, če bomo želeli priti do želenega rezultata. Ob dobrem servisu je tudi samozavest ekipe večja.«

  V drugem polfinalu se bosta pomerila ACH Volley in morda nekoliko nepričakovano Panvita Pomgrad, ki je v tretji četrtfinalni tekmi v Kanalu premagala Salonit.

  »Niti ni tako nepričakovano, kajti v tem dvoboju so bile možnosti 50:50, kar so potrdile tudi vse tri tekme, ki so bile zelo napete. Tudi če bi se v polfinale uvrstil Salonit, ne bi bilo nobeno presenečenje,« je o drugem polfinalnem paru dejal Brulec.