Radišković: V Šempeter še dodatno motivirane

  S sredino zmago s 3:0 v Kopru proti Ankaranu v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije so odbojkarice Calcit Volleyja naredile velik korak proti zaključnemu turnirju, ki pa ga bodo morale potrditi na povratni tekmi v ponedeljek, 6. decembra. Pred to tekmo čaka Calcitovke še sobotna tekma enajstega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v Šempetru v Savinjski dolini, ki se bo začela ob 18. uri, dva dni po pokalni tekmi z Ankaranom pa v Kamnik v prvi tekmi drugega kroga pokala CEV v Kamnik prihaja sloviti Eczacibasi Dynavit Istanbul.

  Nobena skrivnost ni, da si športnice in športniki najbolj želijo tekem, da zanje živijo, toda v taboru kamniških odbojkaric bi si v tem trenutku želeli bolj umirjenega ritma tekem. Tudi zato, da bi v miru opravili kakovosten trening in odpravili določene napake, ki se pojavljajo v njihovi igri. Ampak zato preprosto ni časa.

  »Sama pogosto rečem, da smo športniki kot roboti, ki jih programirate. V pripravah na novo sezono sicer vsi komaj čakamo, da igramo tekme, kajti pripravljalni del je običajno najhujši, zdaj pa si želimo kakšen trening več. V tem obdobju sezone je dober, kakovosten trening še kako dobrodošel, kajti vse to, kar delamo na treningih, skušamo odigrati na tekmah. Ampak takšen je pač urnik tekem in tu se ne da nič spremeniti,« se je z napornim urnikom tekem sprijaznila Andjelka Radišković, izkušena sprejemalka Calcit Volleyja.

  V tednu dni bodo torej Kamničanke odigrale štiri tekme, prav nobena od njih pa ne bo lahka. Tako kot tudi ni bila sredina v Kopru, kajti Ankaran je vse prej kot naivna ekipa. In tega so se Calcitovke dobro zavedale.

  »Prav zato smo še toliko bolj resno vstopile v tekmo, kajti v prvenstvu so nas Ankarančanke pošteno namučile. Tokrat je bilo lažje, upam, da bo podobno tudi na povratni tekmi in da se bomo skupaj s svojimi navijači veselili uvrstitve na zaključni turnir,« je o povratni četrtfinalni pokalni tekmi še spregovorila Radiškovićeva, ki se je dotaknila tudi težav, ki jih je imela oziroma jih še ima njena ekipa na mestu sprejemalke.

  »Žal še nekaj časa ne bomo mogli računati na Najo Boisa, ki si je v Švici poškodovala ramo, pred tem pa je bila bolna Mija Šiftar, ki se je zdaj na srečo vrnila. Vsekakor pa moram omeniti Fatoumatto Sillah, ki je svoje delo na tem igralnem mestu odlično opravila in si zasluži vse pohvale.«

  Svoj edini poraz v letošnji sezoni, če ne štejemo obeh porazov v kvalifikacijah v ligi prvakinj proti Prometeju iz Dnepra, so kamniške odbojkarice doživele proti Šempetrankam. Občutek je, da je prišel ob pravem času in da so se iz tega nekaj naučile.

  »Tudi zaradi tega poraza bo naša motivacija v soboto še toliko večja. Ne glede na to, v kakšni zasedbi smo igrale našo prvo medsebojno tekmo, si poraza ne bi smele dovoliti, zato bo naša osredotočenost na tekmo še toliko večja. Hkrati bo to lepa priložnost, da se še bolj učvrstimo na prvem mestu in se v miru pripravimo na tekmo z Eczacibasijem, ki nas čaka prihodnjo sredo,« odlična reprezentantka Bosne in Hercegovine, ki je zdaj drugo sezono v dresu Calcit Volleyja, počasi pogleduje tudi na tekmo drugega kroga pokala CEV.

  Na žalost Kamničanke v evropskih pokalih v letošnji sezoni niso ravno imele veliko sreče. Ukrajinski Prometej Dnipro, ki jih je zaustavil v kvalifikacijah lige prvakinj, je bil za odtenek boljša ekipa, nič kaj lahko delo pa niso imele v prvem krogu pokala CEV, ko so obakrat premagale švicarski Viteos Neuchatel. Toda popolnoma druga kategorija je najbolj trofejna turška ekipa, Eczacibasi Dynavit Istanbul.

  »Težjega nasprotnika v pokalu CEV bi skorajda težko dobili. Dejstvo je, da je Eczacibasi favorit, saj sodi med najboljše ekipe v Evropi. Že samo, če pogledamo, kdo vse igra zanj. Tu moramo biti realni, toda tudi svoje ekipe ne bi podcenjevala, zato bi to priložnost izkoristila za to, da bi prihodnjo sredo prišlo čim več naših navijačev na tekmo, z njihovo močjo nam bo lažje. Verjamem, da nas bo naše strokovno vodstvo dobro pripravilo na to tekmo, mislim pa, da bo Turkinjam težje igrati v Kamnik, kot nam v Carigradu,« se Radiškovićeva že veseli obeh tekem s Turkinjami.

  »Mislim, da imamo v letošnji sezoni še močnejšo ekipo od lanske. K temu je veliko pripomogla vrnitev Eve Pavlović Mori, s katero smo dobili odlično organizatorko igre. Tudi naše mlajše igralke so zelo napredovale, na nas starejših pa je, da vse to uravnotežimo in da jih čim več naučimo. Občutek imam, da nam to za zdaj dobro uspeva. Njihova prednost v razvoju pa je, da imajo v klubu vse možnosti, da napredujejo, česar nekatere od nas v njihovih letih nismo imele. Skratka, imajo vse možnosti za razvoj, tekem je dovolj, morda še preveč, kajti tu je še srednjeevropska liga, ki sicer ni tako močna, kot je bila, ko sem še igrala za Jedinstvo Brčko, je pa za mlade igralke dobrodošla. Pa ne samo zanje.«

  V soboto bodo na sporedu še preostale tri tekme enajstega kroga državnega prvenstva. Nova KBM Branik bo gostila GEN-I Volley, v Kopru bo na sporedu obalni obračun med domačo Luko Koper in Ankaranom, v Grosuplju pa bo gostoval Krim.