Mujanović: S Krko bo težje v Novem mestu kot v Kamniku

  Odbojkarji Calcit Volleyja so hitro pozabili na prvenstveni poraz z ACH Volleyja, saj so v sredo v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije v gosteh s 3:0 premagali Črnuče. Povratno tekmo bodo odigrali v sredo, 8. decembra, tekma bo na sporedu že ob 16. uri, še pred tem pa jih to soboto čakata še dve gostovanji. Prvo v Novem mestu, kjer se bodo v desetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige, ob 20. uri, pomerili s Krko, dan pozneje pa bodo v Gradcu, ob 16. uri, igrali še tekmo četrtega kroga srednjeevropske lige.  

  Kamničani v pokalni tekmi proti Črnučam niso ničesar prepustili naključju, zato je Matija Pleško večji del tekme odigral v najmočnejši zasedbi. Šele v začetku tretjega niza je v igro poslal tudi Žana Beravsa in Nika Mujanovića, nekaj pozneje tudi Miho Bregarja, Timoteja Gala Kosa in Martina Kosmino, njihova zmaga pa niti v enem trenutku ni bila ogrožena. Ta zmaga je vsaj delno zacelila rane ob visokem sobotnem porazu z Ljubljančani.

  »Še vedno so bili določeni trenutki, ki bi jih lahko odigral bolje, na splošno pa smo igrali dobro. Vsekakor je bila ta zmaga dobrodošla in če nič drugega, je bila dobra spodbuda za prihodnje tekme, ki so pred nami. Zato sem toliko bolj vesel, da smo do zmage prišli na prepričljiv, nikakor pa ne na lahek način,« je o sredini pokalni zmagi dejal najmlajši igralec Calcit Volleyja, Nik Mujanović, ki je sredi oktobra praznoval sedemnajsti rojstni dan.

  V soboto se bodo kamniški odbojkarji pomerili s Krko, ki v zadnjem času igra bistveno bolje, kot je igrala pred mesecem dni in pol, ko je Calcit Volley do zmage prišel v dobri uri. Novomeščani so prišli do dveh zmag, med drugim so doma s 3:2 premagali aktualnega državnega prvaka Merkur Maribor.

  »Mislim, da je kakovost na naši strani, lahko pa pride to težav, če bi slučajno začeli podcenjevati nasprotnika. Ves čas se moramo zavedati, da bomo igrali v gosteh, ob tem so Novomeščani v zadnjem času v boljši formi, toda če bo naš pristop pravi, se nimamo česa bati. Vsekakor pa bomo morali prikazati dobro odbojko, kajti v prvi slovenski ligi lahko hitro pride do presenečenja,« opozarja eden najbolj nadarjenih slovenskih odbojkarjev, za katerega je to prva prava sezona v prvoligaški konkurenci. Do zdaj je ob tekmah v mlajših selekcijah v glavnem igral v drugi ligi, nekajkrat pa v lanski sezoni tudi že v srednjeevropski ligi. In kako je zadovoljen s svojimi dozdajšnjimi predstavami v dresu prve kamniške ekipe?

  »To je zdaj čisto druga raven, kot sem jo navajen do zdaj. Vse ekipe imajo v svojih vrstah kakovostne igralce, ki so še kako nevarni, če jim dovoliš, da se razigrajo. Drugače pa sem s svojimi igrami v glavnem zadovoljen. Na začetku mi ni bilo najbolj všeč, da sem moral spremeniti igralno mesto, ampak mi trenutno bolj ustreza, da igram na mestu korektorja kot na sprejemalskem mestu. Mislim, da sem na tem položaju sposoben dati več kot na sprejemalcu, sem pa vesel, da sem relativno hitro prišel na neko raven, s katero sem lahko sam sabo zadovoljen. Seveda je prostora za napredek veliko, ampak na srečo imamo kakovostne treninge in kakovostne igralce, kar mi vse skupaj samo še olajša.«

  Dodana prednost za ljubljenca kamniških navijačev je tudi v tem, da se ima od koga učiti. »Res je, ampak ni samo Mitja Gasparini tisti, od katerega se lahko veliko naučim. To velja tudi za druge soigralce. Na treningih sicer treniram tudi na mestu sprejemalca, kajti ob podpisu pogodbe je bila ena od mojih želja, da še naprej vadim tudi sprejem. Načeloma v napadu sicer ni kakšne večje razlike, vendar pa želim vaditi tudi sprejem. Res je, da v njem nisem ravno napredoval, nisem pa tudi nazadoval.«

  Že dan po tekmi v Novem mestu Calcitovce čaka še gostovanje v Gradcu. V srednjeevropski ligi so še v igri za eno od prvih štirih mest, ki vodijo na zaključni turnir, vendar pa si, če se bodo nanj želeli uvrstiti, poraza ne bodo več smeli privoščiti. UVC Holding Graz je do zdaj v sedmih tekmah le enkrat zmagal, na drugi strani imajo slovenski pokalni zmagovalci zmago več, do konca rednega dela tekmovanja pa obe ekipi čaka še devet tekem.