Prvi letošnji derbi z Mariborčankami

  Z Novo KBM Branikom se je druga ekipa Calcit Volleyja v letošnji sezoni že pomerila, pred svojimi navijači je državnim prvakinjam odščipnila niz, za prvo ekipo pa bo to prvi letošnji obračun. Tekma šestega kroga 1A. DOL za ženske med najboljšima slovenskima ekipama zadnjih let bo na sporedu v soboto, ob 17. uri, v ŠD Kamnik.

  V domačem prvenstvu gre varovankam Gregorja Rozmana vse po načrtih. »Da, res je. Vse tekme so se odvile v našo korist in zelo smo vesele, da imamo popoln izkupiček točk. Vendar smo imele do zdaj, z izjemo Šempetrčank, na sporedu le lažje nasprotnice, kljub temu smo vsako tekmo vzele zelo resno in kot dobro pripravo na nadaljevanje sezone, ki bo za nas do konca koledarskega leta zelo pestra,« je v pričakovanju nadaljevanja sezone Tina Kaker, ki je s petimi bloki blestela na zadnji prvenstveni tekmi v Puconcih. »Vsi vemo, da so Puconci zelo nepredvidljiva ekipa, še posebej, če pri njih gostuješ. Zadnja dva tedna sta bila za nas telesno zelo naporna. S kondicijskim trenerjem Sobočanom smo v fitnesu zelo dobro delale in se pripravljale prav na sobotni prvi derbi z Mariborom, tako da smo imele v Puconcih vse zelo težke noge. Samo iz tega vidika je bila končnica drugega niza nekoliko nepredvidljiva, pravo razmerje moči se je pokazalo v prvem in še posebej v tretjem nizu.«

  Popolnoma drugačna bo seveda sobotna tekma z Mariborčankami, ki jim gre za zdaj prav tako vse po načrtih. V Mevzi so resda eno tekmo izgubile, so pa v sredo v gosteh premagale lanskoletne zmagovalke, ekipo Bekescsabaija. »Za nami je že nekaj tekem, tako da smo se med sabo dodobra spoznale, tudi uigrale in v soboto bomo dale vse od sebe. Vsekakor nas v soboto čaka izjemno težka preizkušnja. Naša druga ekipa je v prvem krogu poskrbela za manjše presenečenje in prišla do niza, verjamem, da lahko me pridemo do treh. Mariborčanke vse prav dobro poznamo in dokler bo njihovo jedro ostalo enako, vemo, na koga moramo biti najbolj pozorni. Naredile bomo vse, kar je v naši moči, da prehitimo Novo KBM na prvenstveni lestvici.«

  Sodeč po prvih treh krogih se za naslov državnih prvakinj obeta troboj prav med kamniško in mariborsko ekipo ter okrepljenim novogoriškim GEN-I Volleyjem. »Tako je. Boj za naslov državnih prvakinj bo predvsem med nami tremi, vendar je do končnice še dolga pot, zelo nevarni sta lahko tudi Formula Formis in SIP Šempeter, ki imata dobri ekipi z dobrimi posameznicami,« napoveduje Kakerjeva.

  Pred Kamničankami je izredno naporen urnik tekmovanja, ko bodo praktično do konca leta igrale v ritmu sreda – sobota. »Veselim se že težkih tekem, ki prihajajo. Zavedamo se, da bo tempo tekem sreda – sobota zelo naporen, ampak se ga ne bojimo, saj od samega začetka sezone zelo dobro treniramo in vzdušje v ekipi je na visoki ravni, kar mislim, da sta dva najpomembnejša dejavnika, da izpeljemo prihajajoči del sezone, kot smo si ga zadali. Prvega decembra nas čaka še povratna pokalna tekma doma s Formisom in ne glede na to, da smo v Hočah nesrečno izgubile, bi morale v Kamniku zmagati, tako da se nič ne spremeni. Naš edini cilj na tisti tekmi bo zmaga in uvrstitev na zaključni turnir slovenskega pokala,« je odločna novopečena Kamničanka, ki se je odlično vklopila v ekipo in je resnično velika okrepitev Calcit Volleyja. »Lahko rečem, da sem se pravilno odločila, ko sem se pred začetkom sezone odločila za Calcit Volley. Klub je res dobro organiziran in tukaj delajo ljudje, ki imajo radi odbojko in zato vse poteka na visoki ravni. Zelo sem vesela, da spet uživam v odbojki. Za nami je velika količina treningov, vendar je ves napor poplačan, ko vidim, da spet igram solidno odbojko. Ne morem reči, da sem popolnoma zadovoljna s tem, kar sem do zdaj prikazala, vendar lahko rečem, da sem vesela, ker čutim, da sem res na pravi poti. Prostora za napredek je še ogromno in s pomočjo strokovnega štaba, ki stoji za nami, lahko mojo letvico postavim še višje,« je še dejala 25-letna nekdanja igralka Luke Koper.

  Pari šestega kroga 1A. DOL za ženske

  Sobota, 17. november: Calcit Volley – Nova KBM Branik (ŠD Kamnik, 17.00), Luka Koper – Calcit Volley II (OŠ Koper, 16.30), Formula Formis – Ankaran Hrvatini (VŠD Hoče, 18.30), Roto-Kema Puconci – GEN-I Volley (Zelena dvorana Puconci, 19.00).

  Komentarji