Ob podpori navijačev do nove zmage

  Odbojkarji Calcit Volleyja po sredini uvrstitvi na zaključni turnir pokala Slovenije nadaljujejo svojo serijo tekem. V soboto se bodo v šestem krogu 1. DOL za moške pomerili s kanalskim Salonitom, ki se je, tako kot Kamničani, uvrstil med štiri najboljše slovenske ekipe v pokalnem tekmovanju. Tudi v državnem prvenstvu imajo Kanalci, tako kot Calcit Volley, štiri zmage in poraz. Derbi med trenutno tretje in četrtouvrščenima ekipama domačega prvenstva bo na sporedu v soboto, ob 19.3o, v ŠD Kamnik.

  Po odličnem začetku na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije so si kamniški odbojkarji v naslednjih dveh nizih nekoliko otežili svoj položaj, saj so Mariborčanom dovolili, da so povedli z 2:1 v nizih. Toda v četrtem nizu so varovanci Aleša Hribarja spet zaigrali odlično ter rešili vse dvome o potniku na zaključni turnir pokala Slovenije. V petem nizu so bili resda boljši gostje iz Maribora, vendar to končnega vtisa ni prav veliko spremenilo.

  »Po zmagi v Mariboru sem mislil, da nam bo na povratni tekmi nekoliko lažje, še zlasti po uvodnem nizu, ki smo ga dokaj gladko dobili. Kot kaže nas je to vodstvo nekoliko uspavalo, kar se nam je maščevalo v drugem in tretjem nizu. Toda tako kot na večini tekem sta v nadaljevanju odločala servis in sprejem, tu smo bili spet toliko boljši, da v četrtem nizu ni bilo več vprašanje, kdo se bo uvrstil na zaključni turnir,« je sredin dvoboj z Mariborčani videl Miha Bregar, ki se je izkazal tudi s tremi bloki.

  Žal pa Kamničani tudi po tej zmagi ne bodo imeli prav veliko počitka, kajti že v soboto jih čaka nova težka preizkušnja. Kanalci tudi v letošnji sezoni napovedujejo boj za sam vrh prvenstvene lestvice, svojo edino tekmo pa so, tako kot Calcit Volley, izgubili proti državnim prvakom v dvorani Tivoli. »V četrtek smo imeli ves dan prosto, dva treninga pa nas čakata v petek. Dejstvo je, da bo Salonit vse prej kot lahek nasprotnik. Z njimi smo v pripravljalnem obdobju dvakrat ali trikrat že igrali in bodo zagotovo zelo neugoden nasprotnik. Veliko bo odvisno tudi od dnevne forme, Kanalci imajo dobrega organizatorja igre, njihovi sprejemalci držijo dober sprejem, tako da bo spet odločalo to, kar običajno, se pravi servis in sprejem. Verjamem pa, da bomo v domači dvorani, s podporo navijače, prišli do zmage,« je pred sobotno tekmo odločna letošnja kamniška okrepitev na blokerskem položaju.

  Vse skupaj bo za kamniške odbojkarje še toliko težje, ker bo to zanje šesta tekma v 14 dneh. Za Miho Bregarja je to novost, saj v dresu takšnega ritma igranja ni bil navajen. »Res je, tega do zdaj nisem bil navajen, vendar mi je všeč, da je, čim več tekem. Nenazadnje treniraš zato, da igraš, je pa vse skupaj toliko lažje, ker je za nas dobro poskrbljeno, saj imamo dobro urejeno regeneracijo, popolnoma drugače kot v Krki, zato se da kakšen napor več prenesti,« o napornem ritmu tekmovanja pravi Bregar, ki je bil dolgoletna želja Calcit Volleyja. »S Kamničani smo bili v stiku že tri, če ne celo štiri sezone. Letos je do prestopa končno prišlo in tega sem zelo vesel. Želim si čim bolj napredovati, odigrati čim več težkih tekem in si pridobiti nove izkušnje. Seveda pa si želim tudi naslova državnega prvaka, to je tiha želja celotne, kajti če si večno drugi, si zagotovo želiš napredovati,« je še dejal 25-letni nekdanji mladinski slovenski reprezentant, ki v odbojki zagotovo še ni rekel svoje zadnje besede.

  Pari šestega kroga 1. DOL za moške:

  Sobota, 17. november: Calcit Volley – Salonit Anhovo (ŠD Kamnik, 19.30), Panvita Pomgrad – Črnuče (dvorana OŠ I, 17.009, Maribor – Šoštanj Topolšica (ŠD Tabor, 17.00), Hiša na kolesih – Hoče (ŠD Planina, 18.00), Krka – ACH Volley (ŠD Marof, 20.00).

  Komentarji