Prvakinje za začetek proti Grosupeljčankam

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v prvem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v sredo, ob 17.30, v športni dvorani Kamnik gostile ATK Grosuplje. Trikratne zaporedne državne prvakinje ne skrivajo, da je njihov cilj še četrti zaporedni naslov, skupaj že sedmi, prav tako želijo ubraniti pokalni naslov in priti do prvega mesta v srednjeevropski ligi. Prvi vrhunec sezone bodo zanje kvalifikacije lige prvakinj, v katerih se bodo v prvem krogu pomerile z zagrebško Mladostjo.

  Skratka, pred kamniško ekipo, ki je doživela kar nekaj sprememb, je veliko izzivov, ki so jih, po mnenju trenerja Gregorja Rozmana, sposobne uresničiti. Priprave na novo sezono so začele v spremenjeni in nepopolni zasedbi. Nepopolni zato, ker je kar nekaj njihovih igralk imelo reprezentančne obveznosti, v spremenjeni pa zato, ker v njihovem dresu ne bo več Olivere Brulec Kostić, Eve Pavlović Mori, Zale Špoljarič, Katje Mihevc, Mije Šiftar, Mance Lenart, Žive Javornik in Anje Zorman, zato pa so prišle Mila Đorđević, Sara Hutinski, Maša Pucelj, Ula Gorjup, Klara Kregar in Katja Banko. Nov bo tudi pomočnik, Simon Krakar, ki je bil dolgo v Grosuplju, prvemu nasprotniku Kamničank v novi sezoni, za katerega je igrala tudi šele 16-letna Maša Pucelj, ki bo po odhodu Mije Šiftar najmlajša calcitovka v novi sezoni.

  »V nepopolni zasedbi smo bili do sredine septembra, ko so se s članskih reprezentančnih akcij vrnile Radišković, Boisa in Pucelj, teden dni pred njimi sta z mladinske reprezentančne akcije prišli Neja Čižman in Ula Gorjup. Časa za uigravanje zato ni bilo veliko, koliko pa se bo to poznalo v začetku sezone, je težko reči. Da bo tako, smo vedeli že na začetku priprav, zavedamo pa se, da bomo že do 18. oktobra, ko nas čaka prva tekma prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj v Zagrebu, morali biti v najboljši formi. Seveda to ne pomeni, da začetek prvenstva ne bo pomemben, nasprotno, zato bomo že tekmo z Grosupljem vzeli resno, tako kot tudi tisto dva dni pozneje, ko bomo v gosteh igrali z Ankaranom,« napoveduje Rozman.

  V pripravljalnem obdobju so Kamničanke prve tekme igrale šele v drugi polovici septembra. Najprej so gostovale pri italijanski A2. ligaški ekipi Talmassons, s katero so enkrat remizirale in enkrat izgubile. Korak naprej so naredile na turnirju v Brnu, ki so ga z zmagama nad Ostravo in Brnom ter porazom proti Budimpešti tudi dobile. Generalka pred novo sezono je bila ob 75. obletnici kluba, ko so, tokrat v Kamniku, spet igrale s Talmassonsom in ga premagale, dan pozneje pa so bile boljše Italijanke.

  »Tako kot že več kot zadnje desetletje v obeh domačih tekmovanjih naskakujemo prvo mesto, prav tako v srednjeevropski ligi, naredili pa bomo vse, da bomo uspešni v kvalifikacijah lige prvakinj. Moja največja želja je, da bi bile vse igralke zdrave in da ne bi bilo poškodb, s katerimi smo v zadnjih letih imeli toliko smole. Če nam bo to uspelo, bodo vsi cilji uresničljivi, od tega ne bežimo in prevzemamo vlogo favorita za obe domači tekmovanji,« je cilje razkril trener najboljše slovenske ženske odbojkarske ekipe zadnjih treh let.

  Njihove prve gostje bodo Grosupeljčanke, ki jih predvsem Simon Krakar in Maša Pucelj dobro poznata, čeprav je tudi pri njih prišlo do velikih sprememb. Ob Maši Pucelj od lani ni več izkušene Helene Mijoč, Karin Pavič, Ule Koletnik in Ane Lončar, novinki pa sta Zala Krašovec, ki je še predlani igrala za drugo ekipo Calcit Volleyja, lani pa za Krim, in Asja Šen, še ena nekdanja igralka Krima. Poleg njiju so k prvi ekipi priključili še nekaj svojih mlajših igralk. Lani so redni del prvenstva končale na šestem mestu, v četrtfinalu končnice so šele v tretji tekmi s 3:2 izgubile proti SIP Šempetru.

  »Z lansko sezono smo zadovoljni. Izgubili smo jedro lanske ekipe, pridobili pa nekaj mladih, nadarjenih igralk. Izkušenj bo torej nekaj manj, verjamem pa, da bomo še vedno sposobni igrati dobro odbojko. Priprave so potekale dobro, odigrali smo kar nekaj pripravljalnih tekem, zadnje so bile na turnirju v Zagrebu, tako da že nestrpno čakamo na začetek sezone,« je na ponedeljkovi predstavitvi ekip na OZS povedal Matija Slobodnik, ki mu bo tudi letos pri delu pomagal Rok Pucelj.

  CALCIT VOLLEY V SEZONI 2022/23

  Podajalki: Mila Djordjević, Ula Gorjup

  Sprejemalke: Andjelka Radišković, Ana Marija Vovk, Naja Boisa, Maša Pucelj

  Korektorici: Neneh Sillah, Klara Kregar.

  Srednje blokerke: Lucille Charuk, Sara Hutinski, Neja Čižman

  Prosta igralka: Katja Banko

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Simon Krakar.