Prva tekma z novim trenerjem

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v novo leto vstopili z novim trenerjem in čvrsto odločeni, da se vrnejo na zmagovito pot z začetka sezone, ko so premagali ACH Volley in Maribor. Prav z Mariborčani se bodo pomerili v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki bo konec prihodnjega tedna v Kamniku, drugi polfinalni par bo ACH Volley – Hiša na kolesih Triglav, še pred tem pa Kamničane čaka tekma 16. kroga srednjeevropske lige. V Pliberku bodo v soboto ob 19. uri igrali z domačo SK Zadrugo Aich/Dob.

  Leto 2019 se za kamniško ekipo ni končalo najbolje, saj je po porazu v Mariboru odstopil trener Marko Brumen. Pod njegovim vodstvom so Kamničani sezono začeli odlično, sledila pa je serija porazov, izpad iz pokala Challenge, ogrožena pa je tudi njihova uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. Brumna je na klopi zamenjal Gašper Ribič, zdi pa se, da je božično-novoletni odmor prišel ravno ob pravem času.

  »Kot da smo padli v nekakšno ‘luknjo’, kot da ne uživamo več v igranju odbojke, kar je vse pripomoglo k temu, da rezultati niso bili več tako uspešni. Na žalost smo izgubili tudi v Mariboru in si s tem otežili pot na zaključni turnir srednjeevropske lige. Mislim, da je do te prekinitve res prišlo ob pravem času. Nekaj dni smo imeli prostih, v tem času smo si spočili glave, v kakšni formi smo, pa je težko reči, saj z novim trenerjem še nismo dolgo skupaj. Igralci smo isti, občutek imam, da je ekipa res dobro sestavljena, nekaj časa smo tudi dobro igrali, ampak preprosto nimam odgovora, zakaj je prišlo do krize. Toda o tem, kaj je bilo, nima več smisla govoriti, dejstvo je, da moramo začeti igrati bolje in zmagovati,« je Tine Kvas, podajalec Calcit Volleyja, z mislimi že v nadaljevanju sezone.

  Čeprav so v nekaj tekmah ostali praznih rok, Kamničani niso še ničesar izgubili. Dobro, ostali so brez drugega kroga pokala Challenge, zato pa so še naprej v igri v domačem pokalu, srednjeevropski ligi, vse bližje pa je tudi državno prvenstvo.

  »Malo nam je lahko žal zaradi pokala Challenge, saj so bili Portugalci premagljivi, vendar so doma resnično igrali zelo dobro. Kar pa se preostalih tekmovanj tiče, nismo še ničesar izgubili, toda v nadaljevanju sezone ne smemo pasti še nižje ali ostati na zdajšnji ravni. Že sobotna tekma v Pliberku bo zelo pomembna, ker bo zadnja pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, prav tako še lovimo mesto za uvrstitev na zaključni turnir v srednjeevropski ligi,« se zahtevnega gostovanja v Pliberku zaveda Kvas.

  SK Zadruga Aich/Dob si prav tako še ni zagotovila svojega mesta na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ki ga bo gostil Waldviertel, zato so prosta le tri mesta. Tudi Dobljani v letošnji sezoni niso tako prepričljivi, kot so bili v prejšnjih, v dozdajšnjih desetih tekmah so petkrat zmagali in petkrat izgubili, tako kot tudi Mladost Zagreb, medtem ko imajo Kamničani šest zmag in štiri poraze. V vodstvu je ACH Volley z osmimi zmagami in dvema porazoma.

  »Malo se čudim, da so Dobljani tu, kjer so, morda pa imajo tudi oni določene težave, vendar se na to ne smemo zanašati. Zagotovo so spodobni igrati dobro odbojko, ampak sposobni smo jo tudi mi, kar bo treba dokazati v Pliberku. Mislim, da ne bo lahka tekma, čeprav so v domačem prvenstvu doma izgubili proti Waldviertlu, so pa zato v srednjeevropski ligi premagali Maribor,« se je zadnjih nastopov ekipe, ki jo vodi Matjaž Hafner, dotaknil Kvas, ki vse bolj pogleduje tudi proti pokalni tekmi z mlado mariborsko ekipo. Mariborčani so letos odigrali že tri tekme, vse tri so sicer izgubili, vendar so na vseh treh igrali brez reprezentanta Roka Možiča, prav tako na klopi ni bilo trenerja Sebastijana Škorca. Oba sta bila na olimpijskih kvalifikacijah v Berlinu.

  »Mariborčani imajo izredno naporen ritem v letošnji sezoni. Za zdaj igrajo dobro, česar se dobro zavedamo. Vemo tudi, da je v pokalu vedno vse možno, je poglavje zase. Najprej moramo čim bolje odigrati v soboto, si z dobro igro dvigniti samozavest, potem pa imamo še teden dni časa, da pridemo v čim boljšo formo, popravimo še določene napake, kakšnih čudežev pa v tako kratkem času ne moremo narediti. Dobro je, da način dela Gašperja Ribiča večina igralcev dobro pozna, tako da s te strani ne bi smelo biti nobenih težav. Kako uspešni bomo, bo pokazal čas, je pa vse odvisno od nas igralcev,« pravilno razmišlja Tine Kvas.