Proti Šempetru dvakrat v tednu dni

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo svojo prvo tekmo v letu 2020 odigrale v petek ob 19. uri, ko se bodo v dvorani OŠ Šempeter pomerile z domačinkami v zaostali tekmi šestega kroga 1A. DOL za ženske. S SIP Šempetrom bodo igrale tudi v polfinalu Pokala Slovenije, ki bo prihodnji petek v Kamniku. Vmes Kamničanke v nedeljo, 12. januarja, čaka gostovanje v Banja Luki v srednjeevropski ligi, v torek, 14. januarja, pa pred svojimi navijači še ena zaostala tekma domačega prvenstva, ko bodo gostile ATK Grosuplje.

  Čeprav branilke pokalnega naslova tudi v novo leto niso vstopile v popolni zasedbi, saj bo še nekaj časa manjkala poškodovana Katja Mihalinec, bo njihov položaj na mestu sprejemalke vendarle nekoliko boljši, kot je bil ob koncu minulega leta. Trener Gregor Rozman bo v večji meri kot do zdaj lahko računal na Nino Kotnik, ki si je v pripravah na novo sezono zlomila gleženj, na zadnjih preizkušnjah pa je bila v ekipi kot druga prosta igralka.

  »Na treningih sem že začela skakati, vendar pa občutek še vedno ni tisti pravi. Sama sebi se zdim še neokretna, ampak mislim, da se bo počasi vse postavilo na pravo mesto. Hipotetično pa bi na tekmi lahko odigrala tudi že v napadu. Sicer pa sem božično-novoletni premor izkoristila predvsem za preživljanje časa z družino in prijatelji, saj je tega čez leto bolj malo. Med premorom sem vsekakor nabrala dovolj energije in motivacije za prihajajoče tekme, ki so ene izmed pomembnejših,« je v pričakovanju svojih prvih »pravih« nastopov v letošnji sezoni Kotnikova, ki je pred slabim mesecem dni praznovala svoj dvajseti rojstni dan.

  Glede na pester program, ki kamniške odbojkarice čaka v prihodnjih dneh, ko bodo v osmih dneh odigrale pet tekem, seveda, če bodo v polfinalu pokalnega tekmovanja premagale Šempetranke in se uvrstile v veliki finale, bo njena vrnitev za Calcit Volley velika pridobitev. Prav trenutno četrtouvrščena ekipa državnega prvenstva bo tudi prva nasprotnica Kamničank v letošnjem letu. Pod taktirko nekdanje Calcitovke Mojce Božič na mestu organizatorke igre so vsega spoštovanja vredna ekipa, česar se Kotnikova dobro zaveda.

  »SIP Šempeter ima zelo dobro ekipo, proti kateri je vedno težko igrati. Predvsem se bomo morale dobro zbrati in tekmo odigrati brez napak, če bomo želele priti do treh točk in si tudi na ta način olajšati delo v nadaljevanju državnega prvenstva. Ker se bomo s Šempetrankami pomerile tudi v polfinalu pokala, bo to le nekakšno ogrevanje pred tekmo čez teden dni. Za obe ekipi bo jutrišnja tekma zato še toliko bolj pomembna. Morale se bomo boriti za vsako žogo, da bi dosegle želeni cilj.« 

  Že dva dni po gostovanju v Šempetru bodo Kamničanke gostovale v Banja Luki. Z zadnjimi porazi v srednjeevropski ligi, proti Novi KBM Braniku, GEN-I Volleyju in predvsem Jedinstvu Brčko, so si nekoliko otežile pot na zaključni turnir. Do konca rednega dela tekmovanja jih po nedeljski tekmi v Banja Luki čaka še domača tekma s Kaštelo (25. januar) in gostovanje pri zagrebški Mladosti (1. februar).

  »V Kamniku smo resda premagale Banjalučanke s 3:1, ki pa bodo doma zagotovo bolj nevarne. Menda imajo zdaj celo nekaj novih igralk, tako da bomo v tekmo šle brez točne predstave o njihovi ekipi. Ampak ne glede na to verjamem, da se bomo v Banja Luki predstavile v dobri luči, predvsem pa, da se bomo uvrstile na zaključni turnir srednjeevropske lige,« je prepričana Kotnikova, ki se bo s soigralkami domačim navijačem letos prvič predstavila prihodnji torek, ko bodo v zaostali tekmi desetega kroga 1A. DOL za ženske gostile Grosupeljčanke.

  »Tako je, pred polfinalom pokala bomo igrale še z Grosupeljčankami, vendar o njih še ne razmišljamo. Držimo se navodil trenerja Gregorja Rozmana, ki pravi, da moramo imeti v glavi vedno le tekmo, ki je prva pred nami, to pa je v tem trenutku tekma s SIP Šempetrom. Vseeno menim, da bi tudi v tej tekmi morale priti do zmage, ki pa si jo bomo morale priboriti, kajti v športu nič ne pride samo od sebe, še posebej ne proti ekipam, ki lahko proti nam igrajo brez posebnih pritiskov,« opozarja ena od igralk, ki je bila lani med najbolj zaslužnimi za tretjo pokalno lovoriko v vitrini kamniških odbojkaric.