Tekma brez gledalcev, a v prenosu na facebooku

  Odbojkarje Calcit Volleyja v modri skupini 1. DOL moški čaka še zadnja tekma pred začetkom končnice. V devetem krogu bodo v športni dvorani Kamnik v sredo ob 20. uri gostili Panvito Pomgrad. Iz preventivnih razlogov bo tekma potekala brez gledalcev. Za ubranitev trenutnega drugega mesta, ki bi jim do morebitnega finala končnice prinesla prednost domačega igrišča, bodo Kamničani morali premagati Sobočane, ki jih vodi njihov lanskoletni trener, Aleš Hribar.

  Zaključni turnir srednjeevropske lige se za kamniške odbojkarje ni končal po njihovih željah. Kot že nekajkrat v letošnji sezoni je bilo v njihovi igri preveč nihanj, da bi v polfinalu premagali zagrebško Mladost, nato pa v boju za tretje mesto še domači Union Raiffeisen Waldviertel. Na trenutke je bila igra Kamničanov na visoki ravni, vendar je bilo teh trenutkov premalo. Sledile so lastne napake, neučinkovita igra v napadu, posledica vsega tega pa sta bila dva poraza.

  »Dejansko imamo preveč nihanj v svoji igri, preveč je teh padcev, ki so potem za nas usodni. Morali bomo še več delati na tem, da jih ne bo in da nasprotnik ne bo dosegel štirih, petih točk zapored, ki jih je potem težko uloviti,« se težav svoje ekipe zaveda Jan Planinc, ki tako kot večina soigralcev, sodi med izkušene odbojkarje. Zato je toliko bolj nerazumljivo, zakaj prihaja do takšnih padcev.

  »Tudi nam je to nerazumljivo. Dobro, med sezono je bilo tudi nekaj smole, saj se je že na začetku poškodoval Boyan Yordanov, potem je imel težave še Maxson Pereira, tako da je na mestu korektorja igral Andrej Štembergar Zupan, ki pa ima težave zdaj. Vmes so bile še druge poškodbe, pred začetkom zaključnega turnirja Mevze pa smo ostali še brez Jana Brulca, ki nam je nekaj malega v Zwettlu sicer skušal pomagati. In ravno, ko se začnemo sestavljati, pride do poškodb, ki nas zaustavijo. Dejstvo je, da z dozdajšnjim potekom sezone ne moremo biti zadovoljni, upam, da bo vsaj konec boljši in da ne bo več nobenih poškodb, tako da bomo lahko v miru trenirali in prišli v želeno formo pred najpomembnejšimi tekmami sezone. Ravno zaradi vseh teh težav s poškodbami se tudi še ni izoblikovala začetna postava, ki bi nosila največje breme v igri. Ampak še vedno verjamem, da lahko pridemo do tistega, kar smo načrtovali, to pa je najmanj finale končnice,« je navkljub vsemu optimistično razpoložen Planinc.

  Nekoliko lažjo pot do želenega finala končnice bi Kamničani imeli, če bi modro skupino končali na drugem mestu. Da bi to dosegli, bodo morali v sredo premagati Sobočane, ki so pred svojimi navijači pošteno namučili odbojkarje Calcit Volleyja. Dodatni motiv v soboški ekipi bo zagotovo imel njihov trener Aleš Hribar, ki je še lani vodil Kamničane.

  »Panvita bo v Kamnik prišla neobremenjeno, saj nima česa izgubiti. Ali bodo imeli zaradi svojega trenerja še dodatni motiv, ne vem, ampak to za nas ne bi smelo biti pomembno. Iskreno povedano, niti ne vem natančno, kako pomembna bo zanje sredina tekma, kajti moramo se osredotočiti predvsem na svojo igro. Dobro bi bilo, če bi ponovili podobno igro kot proti Salonitu, pa tudi ene dele tekme proti Krki. Predvsem pa si ne smemo spet dovoliti kakšnega padca v igri,« je želja izkušenega kamniškega sprejemalca, ki bi si v letošnji sezoni želel vseeno želel kakšno tekmo več.

  »Pogosto so bili med tekmami preveliki odmori, tako da smo tu in tam izgubili tekmovalni ritem. Toda zdaj tega do konca sezone ne bo več, vsi v končnici bomo imeli isti ritem in zdaj bomo morali biti v najboljši formi. Najprej moramo dobiti Sobočane, da si zagotovimo drugo mesto, nato bomo vse svoje moči usmerili v končnico. Upam le, da bomo vsi zdravi,« je pred začetkom končnice želja Jana Planinca.

  Tekme do nadaljnjega za zaprtimi vrati

  Tekmovalno-registracijska komisija Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) je 10. marca ob 11. uri sprejela sklep, da bodo vse tekme pod okriljem OZS, ki se odvijajo v zaprtih prostorih, do preklica potekale za zaprtimi vrati, torej brez prisotnosti gledalcev.

  Pred praznimi tribunami bo tako potekal tudi sredin obračun med Calcit Volleyjem in Panvito Pomgrad. Tekma, ki se bo v ŠD Kamnik odvila v sredo, 11. marca, ob 20. uri, boste navijači kljub temu lahko spremljali v živo v prenosu na Facebook profilu in Youtube kanalu Calcit Volley.