Princeske zeleno skupino končale na tretjem mestu

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v zadnji tekmi zelene skupine 1A. DOL za ženske gostovale v Zrečah in proti domači ekipi Swatycomet Zreče izgubile z 1:3 (21, 16, 18, 22). S porazom so zeleno skupino končale na tretjem mestu in bodo v prihodnji sezoni igrale v 1B. DOL, v 1A. DOL pa bo ob ekipi Ankaran Hrvatini igral še ATK Grosuplje.

  Swatycomet Zreče – Calcit Volley II  3:1 (-21, 16, 18, 22)

  Swatycomet Zreče: Rifelj Škerl, Kogej, Pec, Lajhar, Skerbinek, Majcen, Vovk, Goršek, Žigon, Jakob (L). Trener: Boris Klokočovnik.

  Calcit Volley II: Krašovec, Špoljarič, Topič, Šeme (L), Lužovec, Javornik, Juhant, T. Gojak, Bošeska, Žužek, Zatković, Sitar, Jerala, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  Kamničanke so imele pred gostovanjem v Zrečah še vedno nekaj možnosti, da zeleno skupino končajo na drugem mestu, vendar bi morale slaviti na svoji zadnji tekmi v letošnji sezoni, ob tem pa bi morale Ankarančanke doma premagati Grosupeljčanke. Čeprav so varovanke Francija Obolnarja dobro začele svoj dvoboj v Zrečah, je bilo nadaljevanje slabše, toda tudi ob zmagi bi ostale na tretjem mestu, kajti ATK Grosuplje je v Kopru proti Ankarančankam slavil s 3:0 (20, 16, 12).

  Da so Zrečanke neugodne nasprotnice za kamniško ekipo, se je pokazalo že na prvi medsebojni tekmi v Kamniku, ko so se morale pošteno potruditi, da so v petem nizu le prišle do zmage. Podobno kot v Kamniku so tudi v Zrečah slavile v uvodnem nizu, nadaljevanje pa za Kamničanke ni bilo več tako uspešno. Popustile so na sprejemu, njihov servis ni bil več tako učinkovit, naredile so tudi preveliko število lastnih napak. Domače odbojkarice so tako brez večjih težav dobile drugi in tretji niz, četrti pa je bil spet bolj izenačen, vendar so bile v končnici bolj zbrane varovanke Borisa Klokočovnika, ki so prišle do šeste zmage v zeleni skupini, s šestimi pa so se od letošnje sezone poslovile tudi kamniške princeske.