Pred zadnjim krogom še vse odprto

  Kamniške princeske bodo v zadnjem krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske gostovale v Zrečah. Tekma z ekipo Swatycomet Zreče se bo začela ob 19. uri, ob isti uri pa bo v Kopru na sporedu tudi tekma med ekipama Ankaran Hrvatini in ATK Grosuplje. V primeru kamniške zmage v Zrečah s 3:0 ali 3:1 in kakršnem koli porazu Grosupeljčank v Kopru, bo drugo mesto v zeleni skupini, s tem pa igranje v 1A. DOL za ženske tudi v prihodnji sezoni pripadlo drugi ekipi Calcit Volleyja.

  V letošnji sezoni so Kamničanke trikrat že premagale Ankarančanke, ki so sicer do zadnjega medsebojnega obračuna slavile dvakrat. Po vodstvu z 2:1 v nizih je vse kazalo še na četrto kamniško zmago, s katero bi bile varovanke Francija Obolnarja na pragu končnega drugega mesta. Toda v četrtem in petem nizu so popustile, kar so gostje izkoristile in prišle do zaslužene zmage.

  »Športno moramo priznati, da so bile na zadnji tekmi boljše Ankarančanke, ki so prikazale boljšo igro in zasluženo zmagale. Tudi sicer so v zeleni skupini prikazale najboljšo igro in so dokazale, da si zaslužijo obstati med najboljšimi slovenskimi klubi, zato verjamem, da bodo tudi v zadnjem krogu proti Grosupeljčankam prikazale dobro igro. Vsekakor lahko v Kopru pričakujemo kakovostno odbojko in naj zmaga boljši. Upam, da bo to Ankaran Hrvatini, mislim pa, da smo v zeleni skupini prikazale nekaj zelo dobrih tekem « je o zadnjem porazu kamniških odbojkaric dejala njihova blokerka Manja Jerala.

  Medtem ko bodo calcitovke navijale za Ankaran Hrvatine, bodo morale same v gosteh premagati Zrečanke. Na tekmi v Kamniku jim je Swatycomet Zreče odvzel točko. »Zrečanke so zelo borbene, zanje ni izgubljene žoge, zato nas čaka vse prej kot lahka tekma. Tudi zato, ker imajo odlično podporo navijačev in bodo igrale doma. Vsekakor pa si sezono želimo končati z zmago, ali pa bo to dovolj za drugo mesto v zeleni skupini, pa bomo videli po obeh odigranih tekmah,« je o pričakovanjih na zadnji letošnji tekmi v članski konkurenci dejala Manja Jerala, za katero pa sezone še ne bo konec. Prav tako ne še za nekaj igralk iz druge kamniške članske ekipe, za tiste, ki igrajo še za kadetsko ekipo, ki se je uvrstila v polfinale državnega prvenstva. »Kakšnih posebnih pričakovanj v kadetskem državnem prvenstvu nimam, bodo pa v nadaljevanju sezone vse težje tekme. Želim si, da bi jih čim bolje odigrale in bile čim višje uvrščene, saj je to moja zadnja sezona v kadetski konkurenci,« je še dodala Ljubljančanka v dresu Calcit Volleyja.

  Pari desetega kroga zelene skupine 1A. DOL za ženske

  Sobota, 20. april: Swatycomet Zreče – Calcit Volley II (ŠD Zreče, 19:00), Ankaran Hrvatini – ATK Grosuplje (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19:00), Ljutomer – Roto-Kema Puconci (ŠD ŠIC Ljutomer, 17:00).