Princeske potrdile uvrstitev v četrtfinale DP

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Krim s 3:0 (21, 20, 15). V zadnjem krogu rednega dela tekmovanja bodo Kamničanke, v soboto, 17. februarja, ob 16. uri, v dvorani OŠ Vižmarje-Brod igrale še s Šentvidom.

  Calcit Volley II – Krim 3:0 (21, 20, 15)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 80.

  Calcit Volley II: Mohorič 8, Špoljarič 6, Topič 5, Vučurević 1, Maček 10, Vravnik, Lončar, Stupar, Butalič (L), Žvegla 3, Sitar 4, Gojak (L), Vukojević 6, Gimpelj 12. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Krim: Šketa Rozman 4, Friškovec 1, Zalokar 10, Mitraković 1, Orešnik 1, Križnik 6, Wilfan 3, Deželak, Zorman 2, Jerman 2, Belič (L). Trener: Jože Časar.

  Za kamniške odbojkarice je bila tekma s krimovkami zelo pomembna, saj bi si v primeru zmage zagotovile najmanj drugo mesto in s tem uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva. Čeprav je bilo prisotno nekaj nervoze, njihova zmaga ni bila vprašljiva, spet pa so prevladovale na servisu, pohvaliti pa jih velja tudi za dvanajst blokov v treh nizih, kar je vsekakor lep dosežek.

  Uvodni niz so domače odbojkarice začele zelo odločno, saj so po točki Adriane Vukojević povedle s 4:0, nato pa vodstva niso več izpustile iz rok. Gostje iz Ljubljane so se jim sicer hitro približale na točko zaostanka (4:5), toda po asu Kaje Gimpelj je bilo že 10:5 za domačo ekipo, ki je po novem asu, tokrat Sare Sitar, vodila že s 15:7. V končnici so se jim krimovke na servis Križnik sicer približale na tri točke zaostanka (20:23), toda Noemi Žvegla in Gimpljeva sta poskrbeli, da do preobrata ni prišlo.

  Na sredini drugega niza so po treh zaporednih asih Jerman in bloku Šketa Rozman krimovke povedle z 12:9, vendar so Kamničanke po polminutnem odmoru Tjaše Gadža z blokom Gimpljeve izid na 14. točki izenačile, po asu Žvegle pa povedle s 16:15. Do odločilne prednosti so prišle v končnici niza, ko so z uspešnim napadom Anje Maček prišle do štirih točk prednosti (23:19), do vodstva z 2:0 v nizih pa so prišle po dveh zaporednih napakah Krima.

  V tretjem nizu so domače odbojkarice nadaljevale z dobrim servisom in po kar treh zaporednih asih Gimpljeve so gostjam pobegnile za pet točk (10:5). Visokega vodstva Kamničanke niso več izpustile iz rok, najbližje so jim krimovke prišle po uspešnem napadu Wilfan, ko so zaostajale za štiri točke (9:13), z delnim izidom 8:0 na servis Vravnik pa je bila tekma odločena. Na semaforju je bilo že 21:10 za Calcit Volley II, zmago pa je potrdila Tina Topič.

  Izjava po tekmi

  Adriana Vukojević, odbojkarica Calcit Volleyja II: »Znova smo dokazale, da smo boljše od nasprotnic in da smo zasluženo na prvem mestu lestvice. Veselimo se končnice sezone. Čestitam soigralkam za dobro odigramo tekmo.«