Novogoričankam vrnile za izgubljeno točko

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale GEN-I Volley s 3:0 (12, 20, 19). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 17. februarja, ob 18. uri, v Mariboru igrale z domačo Novo KBM Branikom.

  Calcit Volley – GEN-I Volley  3:0 (12, 20, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 70.

  Calcit Volley: Rituper, Gorjup, Radišković 9, Šen 12, Najdič 6, Hutinski 11, Boisa, Charuk 11, Grubišić Čabo (L), Pucelj 9, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  GEN-I Volley: Koren 2, Alisa Haejin (L), Damjanović 4, Frelih 10, Vulić, Godec 12, Zdovc Sporer 4, Blažič (L), Makuc, Mohorič, Žigon, Podbršček. Trener: Vasja Samec.

  Novogoriške odbojkarice so bile do zdaj edine, ki so Kamničankam v domačem prvenstvu odščipnile točko. To je bilo pred 18 dnevi v Novi Gorici, ko so aktualne državne prvakinje njihov odpor strle šele v zadnjem nizu. Tudi zato je bila motivacija varovank Bruna Najdiča še toliko večja. Do novih treh točk so prišle po dobri uri igre, od svojih nasprotnih iz Nove Gorice pa so bile boljše v vseh elementih igre. S štirimi asi se je izkazala Sara Najdič, s štirimi bloki Sara Hutinski, v napadu je bila Lucille Charuk 80-odstotna.

  Že v prvem nizu so domače odbojkarice napovedale, da so dobro razpoložene in da jim bodo Novogoričanke težko sledile. S točko Hutinskijeve so povedle s 4:0, po dveh zaporednih točkah Asje Šen s 6:1 in po bloku Charukove, kar je bila njena tretja zaporedna točka, že z 12:3. Ko so se gostje domačinkam približale na sedem točk zaostanka (7:14), je Bruno Najdič vzel polminutni odmor, po njem pa so njegove varovanke na servis njegove hčerke Sare dosegle kar sedem zaporednih točk. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegla Charukova.

  Z asom Andjelke Radišković je domača ekipa bolje začela tudi drugi niz, ko je povedla s 5:1. Čeprav so gostje z blokom Žane Zdovc Sporer izid že na šesti točki izenačile, so jim Kamničanke po uspešnem napadu Maše Pucelj spet pobegnile za štiri točke (10:6). Z asom Najdičeve je kamniška ekipa povedla že s 16:9, vendar se Novogoričanke še niso sprijaznile s porazom, kajti po asu Žane Godec so se domačinkam približale na dve točki zaostanka (16:18). V končnici so bile spet bolj zbrane kamniške odbojkarice, ki so po novem asu Najdičeve prišle do petih zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Po napaki gostij na servisu so izkoristile drugo.

  Podoben potek je bil tudi v tretjem nizu, v katerem so ves čas vodile Kamničanke. Po novi točki Hutinskijeve je bilo 10:4, a je Godčeva z asom prepolovila zaostanek svoje ekipe (7:10), še bliže ji je bila po uspešnem napadu Zdovc Sporerjeve (11:13), najbližje pa po asu Damjanović (17:18). Čeprav je zadišalo po napeti končnici, do nje ni prišlo, kajti na servis Radiškovićeve in bloku Hutinskijeve so Kamničanke pobegnile za šest točk (23:17), novo, triindvajseto zmago v letošnjem državnem prvenstvu pa je potrdila Charukova.