Princeske bodo prvenstvo začele v Puconcih

    Prva in druga moška ekipa Calcit Volleyja bosta v novo sezono vstopili že to soboto, prihodnji petek pa se bo v Puconcih v boj za prvenstvene točke v 1B ligi podala še druga ženska kamniška ekipa. Do srečanja s Pucončankami, ki so v lanski sezoni prav tako igrale med najboljšimi slovenskimi klubi, jih čakata še dve pripravljalni tekmi. Dan pozneje, v soboto, 12. oktobra, bo v Kamniku na sporedu tudi že prvi letošnji obračun med aktualnimi pokalnimi prvakinjami Slovenije in aktualnimi državnimi prvakinjami.

    Varovanke Aljoše Jemca, ki bo v letošnji sezoni vodil drugo žensko ekipo Calcit Volley, so v tem tednu nadaljevale s serijo pripravljalnih tekem, ki jo bodo končale v petek s tekmo proti ljubljanskemu Krimu. Za njimi je tudi nastop na močnem turnirju v Grosuplju, tako da bo ekipa v novo sezono vstopila dobro pripravljena.

    »Zelo dober test je bil prav v Grosuplju, kjer smo odigrali tri tekme s prvoligaškimi ekipami, kajti tudi Celovec sodi v to kategorijo. Prvi dve tekmi proti domačinkam, ki smo jih premagali, in GEN-I Volleyju, smo odigrali z zelo veliko energije, tretjo tekmo pa nas je zmanjkalo, tako da smo proti Celovčankam relativno lahko izgubili. Toda ker želimo delati na daljši rok, ni prioriteta, da že v prvi krog 1B lige vstopimo v najboljši formi, zato smo še vedno sredi kar težkih telesnih priprav. Noge in roke so še težke,« je dober teden pred začetkom prvenstva v 1B ligi dejal Aljoša Jemec, ki bo v letošnji sezoni vodil kamniške princeske, ki so po minuli sezoni doživele nekaj sprememb. Eva Zatkovič in Manja Jerala sta se preselili k prvi ekipi, iz prve ekipe je prišla Anja Zorman, novinke so Naja Boisa, Veronika Povh in Milla Andrejič.

    »Za vse lahko rečem, da bodo ekipi prinesle veliko novega in da bomo nanje lahko resno računali. Naja Boisa je že zdaj med nosilkami naše igre, je zelo energična igralka in mislim, da nam bo njena energija čez sezono samo koristila. Veliko pričakujem tudi od Zormanove, medtem ko bo Andrejičeva na korekciji lepa menjava za Špelo Lužovec, pa tudi Povhova kot trenutno naša tretja blokerka vedno bolj napreduje.«

    Po gostovanju v Puconcih se bodo Jemčeve varovanke svojim navijačem predstavile v soboto, 19. oktobra, ko bodo v OŠ Stranje, ki bo njihovo domače igrišče, gostile Ptuj.